Nekdanji Janšev minister bi rad delal za župana Jankovića

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji minister za javno upravo bo na lokalnih volitvah kandidiral na listi Zorana Jankovića.
Oglej si celoten članek

Prejšnji minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo na prihajajočih lokalnih volitvah kandidiral na Listi Zorana Jankovića, poroča portal Necenzurirano.

H kandidaturi ga je povabil župan. "Po politični karieri si kužen. Vsi se te v izogib težavam z mediji in političnimi skrajneži malo izogibajo. Župan Janković s tem nima težav. Če je nekaj dobro in koristno, je dobro in koristno, če je slabo, je pa slabo, pa če pride z leve ali z desne," je za portal dejal Koritnik.

Po nekaterih informacijah naj bi Janković po volitvah Koritnika želel videti na položaju podžupana, še poroča Necenzurirano.

Koritnik je bil marca 2020 imenovan za ministra v kvoti nekdanje Stranke modernega centra (SMC), pozneje preimenovane v Konkretno. V imenu Janševe vlade je maja lani z ljubljanskim županom podpisal skoraj 14 milijonov evrov vreden dogovor za financiranje 29 projektov in nalog v Mestni občini Ljubljana, tri mesece pozneje pa še aneks. Do konca avgusta je prejemal nadomestilo plače po prenehanju funkcije ministra, prejel pa je tudi odškodnino za neporabljeni letni dopust v višini nekaj manj kot 5.000 evrov bruto.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 19:13 7. Oktober 2022.

    Koritnik. Ampak v ljubljansko korito 'pade' le del donacij....a očitno bo še vedno dovolj....

  • 15:24 7. Oktober 2022.

    Ko so v igri cekini,je strankarska usmeritev nepomembna......

  • 14:46 7. Oktober 2022.

    Vritnik, če je dober je dober si je sam sebi rekel in Zoki zagrabi na polno. Kot minister je zanj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.