Slovenija
11113 ogledov

Nekdanji Janšev minister bi rad delal za župana Jankovića

Zoran Janković Profimedia
Nekdanji minister za javno upravo bo na lokalnih volitvah kandidiral na listi Zorana Jankovića.

Prejšnji minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo na prihajajočih lokalnih volitvah kandidiral na Listi Zorana Jankovića, poroča portal Necenzurirano.

H kandidaturi ga je povabil župan. "Po politični karieri si kužen. Vsi se te v izogib težavam z mediji in političnimi skrajneži malo izogibajo. Župan Janković s tem nima težav. Če je nekaj dobro in koristno, je dobro in koristno, če je slabo, je pa slabo, pa če pride z leve ali z desne," je za portal dejal Koritnik.

Po nekaterih informacijah naj bi Janković po volitvah Koritnika želel videti na položaju podžupana, še poroča Necenzurirano.

Koritnik je bil marca 2020 imenovan za ministra v kvoti nekdanje Stranke modernega centra (SMC), pozneje preimenovane v Konkretno. V imenu Janševe vlade je maja lani z ljubljanskim županom podpisal skoraj 14 milijonov evrov vreden dogovor za financiranje 29 projektov in nalog v Mestni občini Ljubljana, tri mesece pozneje pa še aneks. Do konca avgusta je prejemal nadomestilo plače po prenehanju funkcije ministra, prejel pa je tudi odškodnino za neporabljeni letni dopust v višini nekaj manj kot 5.000 evrov bruto.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • bobubob 19:13 07.oktober 2022.

    Koritnik. Ampak v ljubljansko korito 'pade' le del donacij....a očitno bo še vedno dovolj....

  • sam1 15:24 07.oktober 2022.

    Ko so v igri cekini,je strankarska usmeritev nepomembna......

  • Žvižgač 14:46 07.oktober 2022.

    Vritnik, če je dober je dober si je sam sebi rekel in Zoki zagrabi na polno. Kot minister je zanj odkrival nebesa $$$$. Fuck off