Neprimerno obnašanje na cesti je oviralo dostop intervencijskim enotam

Foto: Prometno-informacijski center
Foto: Prometno-informacijski center
Očitno nekateri še vedno izkoriščajo "prazen" pas na avtocesti, ki je namenjen reševalcem in gasilcem, za lastne podvige.
Oglej si celoten članek

"Včerajšnji dan bi najraje izbrisali, a ne gre. Ostaja bolečina, ostaja jeza, žalost. Jeza zato, ker nihče ne upošteva opozoril o slabih vremenskih razmerah, jeza zato, ker smo imele vse intervencijske enote težave z dostopom na mesto," so zapisali na Twitter profilu Reševalni pas, kjer ozaveščajo ljudi o pomenu pravilne razvrstitve na avtocestah.

V hudi prometni nesreči, do katere je prišlo v okolici Vrhnike, je na kraju nesreče umrl 7-letni otrok, življenje njegove matere je še vedno ogroženo, drugi otrok pa je poškodovan, a po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

Slovenija Podrobnosti grozljive nesreče na primorski AC: Otrok preminil, mama kritično

Gasilci, ki so posredovali na kraju nesreče, so zapisali, da so dan končali z razbremenilnim pogovorom z njihovim društvenim zaupnikom.

Umrl otrok, mama kritično Po strašljivi nesreči pri Vrhniki so morali gasilci na razbremenilni pogovor

"O bolečini in žalosti ni potrebno izgubljati besed, za vse, ki smo posredovali, so taki dogodki zagotovo najhujši v naših karierah in so boleči in ne da se jih izbrisati. Že da se je zgodilo, je zgolj posledica družbenega vedenja in neupoštevanja opozoril,da nam niste omogočili proste poti, da bi čimprej lahko pomagali, je nesprejemljivo! Opozorila tistih, ki se trudimo za vašo varnost skozi preventivne objave, prosimo vzemite resno in jih upoštevajte!," so še dodali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 06:57 28. September 2020.

    Preverjeno ! Na AC se dogaja TUDI nasilje divjakov, ki se prilepijo na prehitevalnem pasu na zadek tvojega vozila, ko …

  • 09:51 27. September 2020.

    Upam, da so policaji vsaj mastno oglobili tistega rumenega šleperaša vmes !!

  • 21:10 26. September 2020.

    In zakaj se to dogaja?? Zato,ker je naša zakonodaja za take prestopnike premila!! Policisti imajo zgolj pooblastila,da močno oglobijo tiste,ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.