Slovenija
3810 ogledov

Neprimerno obnašanje na cesti je oviralo dostop intervencijskim enotam

Prometna nesreča na Vrhniki Prometno-informacijski center
Očitno nekateri še vedno izkoriščajo "prazen" pas na avtocesti, ki je namenjen reševalcem in gasilcem, za lastne podvige.

"Včerajšnji dan bi najraje izbrisali, a ne gre. Ostaja bolečina, ostaja jeza, žalost. Jeza zato, ker nihče ne upošteva opozoril o slabih vremenskih razmerah, jeza zato, ker smo imele vse intervencijske enote težave z dostopom na mesto," so zapisali na Twitter profilu Reševalni pas, kjer ozaveščajo ljudi o pomenu pravilne razvrstitve na avtocestah.

V hudi prometni nesreči, do katere je prišlo v okolici Vrhnike, je na kraju nesreče umrl 7-letni otrok, življenje njegove matere je še vedno ogroženo, drugi otrok pa je poškodovan, a po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

Prometna nesreča Avstralija Slovenija Podrobnosti grozljive nesreče na primorski AC: Otrok preminil, mama kritično

Gasilci, ki so posredovali na kraju nesreče, so zapisali, da so dan končali z razbremenilnim pogovorom z njihovim društvenim zaupnikom.

Prometna nesreča, avto na boku Umrl otrok, mama kritično Slovenija Po strašljivi nesreči pri Vrhniki so morali gasilci na razbremenilni pogovor

"O bolečini in žalosti ni potrebno izgubljati besed, za vse, ki smo posredovali, so taki dogodki zagotovo najhujši v naših karierah in so boleči in ne da se jih izbrisati. Že da se je zgodilo, je zgolj posledica družbenega vedenja in neupoštevanja opozoril,da nam niste omogočili proste poti, da bi čimprej lahko pomagali, je nesprejemljivo! Opozorila tistih, ki se trudimo za vašo varnost skozi preventivne objave, prosimo vzemite resno in jih upoštevajte!," so še dodali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 06:57 28.september 2020.

  Preverjeno ! Na AC se dogaja TUDI nasilje divjakov, ki se prilepijo na prehitevalnem pasu na zadek tvojega vozila, ko s predpisano hitrostjo 130 km/h prehitevaš počasnejše, da se jim umakneš, čeprav je to ni mogoče. Ko tega ne doseže ...prikaži več te prehiti po desni in te poskuša zriniti v zaščitno ograjo. Ne vztrajajte na AC, ker med nadaljevanjem PSIHOPAT vozi pred teboj in nasilno zavira z namenom naleta. Umaknite se jim, ker POLICIJA ne dela.

 • sandi76 09:51 27.september 2020.

  Upam, da so policaji vsaj mastno oglobili tistega rumenega šleperaša vmes !!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 21:10 26.september 2020.

  In zakaj se to dogaja?? Zato,ker je naša zakonodaja za take prestopnike premila!! Policisti imajo zgolj pooblastila,da močno oglobijo tiste,ki pripeljejo 10 km prehitro!! Za tako dejanje kot ga je naredil ta tovornjakar bi morala biti kazen 2000 evrov in ...prikaži večn odvzem vozniške doživljensko seveda,če je tujec stalna prepoved vožnje po Sloveniji!!