Nova okužba na OŠ Frana Albrehta v Kamniku

Foto: SVIZ Stavka učiteljev
Na OŠ Frana Albrehta v Kamniku so bili sinoči obveščeni že o drugi okužbi s koronavirusom ene od zaposlenih na šoli. Okužila naj bi se prek partnerja.
Oglej si celoten članek

Na OŠ Frana Albrehta v Kamniku so za nov primer okužbe s koronavirusom svojih zaposlenih izvedeli šele sinoči. Okužena oseba naj bi o tem obvestila tudi druge pristojne institucije, okužila pa naj bi se v Sloveniji, vendar, predvidoma, ne v šoli.

Šolo so evakuriali in za 14 dni prekinili vse šolske dejavnosti že 11. marca, ko so izvedeli za prvo okužbo zaposlenih, v stiku pa je bila s štirimi oddelki otrok. S kolikšnim številom ljudi v šoli je bila druga okužena oseba pa bo javnost najverjetneje izvedela na popoldanski tiskovni konferenci, kjer bodo javnosti predstavili tudi nadaljnje napotke.

Kriza zdravstva Moški je umrl v samoizolaciji, ker zdravniki niso reagirali

Zaposleni in starši, pozor!

V sporočilu za javnost so med drugim zapisali, da jih je zaposlena oseba z okužbo seznanila v sredo zvečer, 18. marca, znakov okužbe pa, da v službi še ni kazala. V šoli je bila zadnjič prisotna v sredo, 11. marca. O novem primeru okužbe so obvestili tudi pristojne službe in v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Obvestili so tudi druge zaposlene in starše. Ob tem so jih opozorili, naj bodo pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo pa jim naročili, da pokličejo zdravnika oziroma zdravstveni dom občine, v kateri živijo.

Kaj je res "Na tak način je nesmiselno nositi masko"

Do okužbe ni prišlo v šoli

Okužena oseba, naj bi v stik s koronavirusom prišla v Sloveniji, a predvidoma ne v šolskem poslopju, kjer so bili sicer že prej izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. Okužena oseba je zdaj v samoizolaciji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.