Slovenija
88 ogledov

Nova okužba na OŠ Frana Albrehta v Kamniku

učilnica Shutterstock
Na OŠ Frana Albrehta v Kamniku so bili sinoči obveščeni že o drugi okužbi s koronavirusom ene od zaposlenih na šoli. Okužila naj bi se prek partnerja.

Na OŠ Frana Albrehta v Kamniku so za nov primer okužbe s koronavirusom svojih zaposlenih izvedeli šele sinoči. Okužena oseba naj bi o tem obvestila tudi druge pristojne institucije, okužila pa naj bi se v Sloveniji, vendar, predvidoma, ne v šoli.

Šolo so evakuriali in za 14 dni prekinili vse šolske dejavnosti že 11. marca, ko so izvedeli za prvo okužbo zaposlenih, v stiku pa je bila s štirimi oddelki otrok. S kolikšnim številom ljudi v šoli je bila druga okužena oseba pa bo javnost najverjetneje izvedela na popoldanski tiskovni konferenci, kjer bodo javnosti predstavili tudi nadaljnje napotke.

Koronavirus Kriza zdravstva Svet Moški je umrl v samoizolaciji, ker zdravniki niso reagirali

Zaposleni in starši, pozor!

V sporočilu za javnost so med drugim zapisali, da jih je zaposlena oseba z okužbo seznanila v sredo zvečer, 18. marca, znakov okužbe pa, da v službi še ni kazala. V šoli je bila zadnjič prisotna v sredo, 11. marca. O novem primeru okužbe so obvestili tudi pristojne službe in v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Obvestili so tudi druge zaposlene in starše. Ob tem so jih opozorili, naj bodo pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje). V primeru suma na okužbo pa jim naročili, da pokličejo zdravnika oziroma zdravstveni dom občine, v kateri živijo.

Koronavirus v Italiji Kaj je res Zdravje "Na tak način je nesmiselno nositi masko"

Do okužbe ni prišlo v šoli

Okužena oseba, naj bi v stik s koronavirusom prišla v Sloveniji, a predvidoma ne v šolskem poslopju, kjer so bili sicer že prej izvedeni vsi ukrepi za preprečitev in širjenje morebitne okužbe. Okužena oseba je zdaj v samoizolaciji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice