Slovenija
1472 ogledov

Zaradi koronavirusa vzpostavljena spletna tržnica

košara zelenjava
Tu se lahko zdaj v izrednih razmerah Slovenci in Slovenke povežejo s kmeti in naročajo živila na dom.

Na portalu bolha.com so zaradi novih razmer vzpostavili tržnico, na kateri se lahko prebivalci lažje povežejo s pridelovalci lokalne in sveže hrane. Tržnica deluje tako, da prek spleta pobrskamo med lokalnimi prehranskimi izdelki in se s pridelovalci dogovorimo za prevzem, ne da bi zapustili dom.

"Mreža dostave je sicer omogočena po celotni Sloveniji, kljub temu pričakujemo, da bo največ prevzemov znotraj Ljubljane," pravi Uroš Žajdela iz bolha.com.

Slovenski pridelovalci lahko tu prodajajo različne bio pridelke, brezalkoholno pijačo, gozdne pridelke, jajca, kis, med in marmelade, mesne izdelke, mlečne izdelke, olje, oreščke, sadje, otroško prehrano, sladke in slane izdelke, zelenjavo, zelišča, začimbe ter žita in žitarice. Nekaj izdelkov je že v ponudbi, tržnica pa je na voljo TUKAJ

Pakete prevzemite brez osebnega stika

Pri bolha.com priporočajo, da predaja živil poteka čim bolj varno in se upoštevajo vsa trenutna priporočila: "Priporočljivo je, da se paketi prevzamejo brez osebnega stika ter da se kupci z dostavljavci dogovorijo, da paket odložijo na vidno, vnaprej dogovorjeno mesto. Plačilo naj se  izvede na račun dostavnega podjetja ali pridelovalca." V skrbi za okolje priporočajo še, da se živila zapakira v škatle in ne v plastične embalaže.

jajca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Ob tako organizirani dostavi se bo še lažje izogniti trgovinskim centrom in trgovinam ter upoštevati jasna priporočila, da ostanemo doma," dodajajo.  Pojasnjujejo, da so na novi tržnici bolha.com zbrani pridelovalci iz vse Slovenije, na ta način pa pomagajo slovenskemu gospodarstvu na eni strani in prebivalcem na drugi. Tako pozivajo vse pridelovalce, da objavijo svojo ponudbo in na ta način lažje vstopijo v stik s potrošniki.

"Spodbujamo gospodarstvo kljub situaciji, v kakršni smo se znašli vsi, in dajemo ogrodje za prodajo manjšim pridelovalcem, ki bodo najbolj na udaru. Hkrati ljudem omogočamo, da pridejo do svežih domačih pridelkov, ne da bi za to zapustili svoj dom," je dejal Žajdela.

Nova pravila prodajaln

Kot smo pisali, je vlada za preprečevanje stikov med ljudmi in širjenja novega koronavirusa uvedla tudi določene spremembe v delovnem času prodajaln, da bi tako v njih zmanjšali koncentracijo kupcev.

Tako bodo prodajalne z živili lahko odprte vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure. Med 8. in 10. uro bodo prednost pri nakupu in vstopu v trgovine imele ranljive skupine, med drugim invalidi, upokojenci in nosečnice. Ob nedeljah in dela prostih dnevih so zaprte vse prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki lahko obratujejo.

 

Komentarjev 1
  • pancsorpwing 15:02 06.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks