Novi podatki ne kažejo optimistične slike: Epidemija ne upada!

Foto: Epa
Foto: Epa
Novih okužb v primerjavi s preteklo nedeljo je manj le za odstotek.
Oglej si celoten članek

Ob 1293 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo odkritih 264 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež okuženih 20,4 odstoten.

Janša Janša pozval na nošenje dražjih, FFP2-mask

Opravili so tudi 1441 hitrih testov, pri čemer so potrdili 29 oz. dva odstotka novih okužb. Skupno število novih odkritih okužb v nedeljo tako znaša 293.

V primerjavi s preteklo nedeljo je bilo potrjenih primerov manj za približno en odstotek, kar pomeni, da krivulja novih okužb ob zelo visokih številkah bistveno ne upada. 

Nad podatki zadnjih dni je zaskrbljenost včeraj izrazil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je napovedal, da bodo s posebnimi PCR testi, ki so jih dobili od slovaške vlade, poskušali ugotoviti, ali je v Sloveniji v večji meri prisoten angleški sev virusa. V primeru, da se izkaže, da ja, bo po besedah premierja potrebno novo zaostrovanje ukrepov.

Izredna tiskovka Zaradi angleškega seva zaostrovanje ukrepov morda že v ponedeljek

V bolnišnicah se zdravi 1173 pacientov, med njimi 192 na oddelkih za intenzivno nego. 

Zaradi bolezni covid-19 je v nedeljo umrlo 19 bolnikov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:33 28. Januar 2021.

    malo cudno, da po 3 mesecih lockdowna stevilke se vedno rastejo. meni se to zdi statisticno skoraj nemogoce. se malo, …

  • 11:56 25. Januar 2021.

    pod tvitersko vlado tudi ne more biti optimizma. cinicen zagrenjen voditelj besede optimizem ne pozna oz. je ne razume. on …

  • 10:41 25. Januar 2021.

    A se kdaj vprasate, koliko ter rezultato je laznih? Imam vprasanje za vlado&medije: Koliko ljudi, ki so ze bili cepljeni, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.