Slovenija
16262 ogledov

Novi podatki ne kažejo optimistične slike: Epidemija ne upada!

Covid-19 Epa
Novih okužb v primerjavi s preteklo nedeljo je manj le za odstotek.

Ob 1293 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo odkritih 264 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež okuženih 20,4 odstoten.

Janez Janša Janša Slovenija Janša pozval na nošenje dražjih, FFP2-mask

Opravili so tudi 1441 hitrih testov, pri čemer so potrdili 29 oz. dva odstotka novih okužb. Skupno število novih odkritih okužb v nedeljo tako znaša 293.

V primerjavi s preteklo nedeljo je bilo potrjenih primerov manj za približno en odstotek, kar pomeni, da krivulja novih okužb ob zelo visokih številkah bistveno ne upada. 

Nad podatki zadnjih dni je zaskrbljenost včeraj izrazil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je napovedal, da bodo s posebnimi PCR testi, ki so jih dobili od slovaške vlade, poskušali ugotoviti, ali je v Sloveniji v večji meri prisoten angleški sev virusa. V primeru, da se izkaže, da ja, bo po besedah premierja potrebno novo zaostrovanje ukrepov.

Janez Janša Izredna tiskovka Slovenija Zaradi angleškega seva zaostrovanje ukrepov morda že v ponedeljek

V bolnišnicah se zdravi 1173 pacientov, med njimi 192 na oddelkih za intenzivno nego. 

Zaradi bolezni covid-19 je v nedeljo umrlo 19 bolnikov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • igorgeus 21:33 28.januar 2021.

    malo cudno, da po 3 mesecih lockdowna stevilke se vedno rastejo. meni se to zdi statisticno skoraj nemogoce. se malo, pa nihce vec ne bo verjel v epidemijo.

  • jakec1575 11:56 25.januar 2021.

    pod tvitersko vlado tudi ne more biti optimizma. cinicen zagrenjen voditelj besede optimizem ne pozna oz. je ne razume. on razume samo zatiranje in vojaske taktike. ter seveda zanima ga njegov lastni zep po tem mandatu. to je to. koliko god da koštalo.

  • radsemastimzmesom 10:41 25.januar 2021.

    A se kdaj vprasate, koliko ter rezultato je laznih? Imam vprasanje za vlado&medije: Koliko ljudi, ki so ze bili cepljeni, je potrjeno umrlo? Imam zelo mocan obcutek, da ste mediji in vlada mocno zavedeni, zaslepljeni in da ta podatek nikakor ...prikaži več ne bi bil v korist tistih, ki sirijo propagando (predvidevam, da bi bil vladni odgovor, da 300-500 ljudi, vendar so vsi umrli zaradi starosti in drugih bolezenskih stanj) . ..