Novoletni skok v morje bo tokrat drugačen

Foto: Sergeja Hadner Hvala
Foto: Sergeja Hadner Hvala
Tradicionalni skok v morje, ki ga prirejajo na portoroški plaži, bo v ponedeljek doživel nekaj sprememb.
Oglej si celoten članek

Organizatorji dogodka so se odločili uvesti nekaj sprememb na tradicionalni prireditvi. Glavni razlog za to je zadnji dogodek, ko bi skoraj prišlo do tragedije. Pomol se je namreč pod težo gledalcev pogreznil. "Izgledalo je, kot da bosta pomol in množica ljudi na njem šla pod vodo ," je takrat za zurnal24.si povedal bralec, ki je opazoval, kako se je pomol v Portorožu pod težo gledalcev med tradicionalnimi skoki v morje ugreznil za slab meter.

Organizatorji so tako sprejeli odločitev, da skok v morje ne bo skupen, ampak bodo kopalci v petminutnih razmikih po skupinah skakali v vodo, pišejo Primorske novice. Gledalci bodo dogajanje lahko spremljali na kopnem in nič več s pomola, kjer bo prostor le za udeležence, redarje in uradne osebe. 

Slovenija Nihče ni ugotovil, da bi bilo kaj narobe

Foto: Boštjan Benedičič Pogreznjen pomol Omejili so tudi število udeležencev. Zgornja meja je postavljena pri številki 700, do včeraj pa naj bi se jih prijavilo že 484. 

Novoletni skok bo tokrat doživel že svojo trinajsto izvedbo. Lani jih je v morje, ki je imelo 11 stopinj Celzija, skočilo 545 kopalcev. Dogodek pa si je ogledalo skoraj 5000 gledalcev. 

Slovenija "Nikoli več na skok v morje v Portorož"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:28 29. December 2017.

    Jebeš taki skok , ko pa lahko skočiš v Hrvaško morje Zidan je car,,Erjavec je car

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.