Slovenija
209 ogledov

Pomol se je pod težo gledalcev pogreznil

Pogreznjen pomol Boštjan Benedičič
Pomol v Portorožu ni vzdržal teže ljudi, ki so bili na njem med novoletno prireditvijo skok v vodo.

"Izgledalo je, kot da bosta pomol in množica ljudi na njem šla pod vodo," je povedal bralec, ki je opazoval, kako se je pomol v Portorožu pod težo gledalcev med tradicionalnimi skoki v morje ugreznil za slab meter.

Tradicionalnih novoletnih skokov v morje se je po navedbah tiskovne agencije STA letos udeležilo kar 545 ljudi, prireditev pa je spremljalo več tisoč ljudi. K veliki udeležbi so po besedah Nina Cokana iz Športnega društva Slovenc prispevale tudi ugodne vremenske razmere, saj je bilo na obali okoli 13 stopinj Celzija s podobno temperaturo morja. 

Prav veliko število gledalcev je botrovalo temu, da se je eden od pomolov delno sesedel, k sreči brez kakršnih koli posledic. "Število gledalcev je vsako leto večje. Gledalci včasih upoštevajo navodila, včasih ne. Vedno so bili na pomolu kot gledalci in letos jih je bilo očitno veliko več," je Cokan ocenil za STA.

Sicer pa so po njegovih besedah za udeležence in njihovo varnost naredili vse, kar so lahko. Tako so imeli pri roki potapljaške ekipe, zdravstveno reševalno službo ter tudi veliko rediteljev. Prav tako niso imeli težav ali nezgod zaradi posledic uživanja alkohola in podobnega.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • Božo Marinšek 16:34 04.januar 2017.

    samo kdo bo plačal,to bo večji problem.Verjetno bo moral spet biti kakšen dobrodelni koncert!

  • Zmago 11:58 02.januar 2017.

    No zdaj so jim vsaj kole not zabili tako kot treba,............ ostalo bodo pa že zmogli. ;-))))

  • dchello 10:38 02.januar 2017.

    Med 'skoraj bi zgrmeli' in 'so zgrmeli' je ogromno razlike. Čemu torej to pisanje.Pomol, ki ni narejen za velike množice ljudi, bodo pač popravili in življenje gre naprej.Tako preprosto je to.