Slovenija
60 ogledov

Nihče ni ugotovil, da bi bilo kaj narobe

Pogreznjen pomol Boštjan Benedičič
Med tradicionalno prireditvijo novoletnih skokov v morje se je pod težo gledalcev v nedeljo pogreznil eden od pomolov. Policija, ki si je dogodek ogledala, nepravilnosti ni ugotovila, pri upravljalcu portoroške plaže pa tudi pravijo, da so pomoli varnostno povsem ustrezni. Organizatorji bodo prihodnje leto zaradi varnosti omejili število udeležencev prireditve.

Med tradicionalno prireditvijo novoletnih skokov v morje se je pod težo gledalcev v nedeljo pogreznil eden od pomolov. "Izgledalo je, kot da bosta pomol in množica ljudi na njem šla pod vodo," je povedal eden od udeležencev. Pomol je bil popolnoma poln gledalcev, ki bi lahko vsi skupaj zgrmeli v vodo.

Gledalci niso upoštevali navodil

Organizator prireditve poudarja, da so za udeležence in njihovo varnost naredili vse, kar so lahko. "Število gledalcev je vsako leto večje. Gledalci včasih upoštevajo navodila, včasih ne. Vedno so bili na pomolu kot gledalci in letos jih je bilo očitno veliko več," je po navedbah STA ocenil Nino Cokan iz Športnega društva Slovenc. Poudaril je, da so imeli potapljaške ekipe, zdravstveno reševalno službo ter tudi veliko rediteljev.

Skok v mrzlo morje | Avtor: Nino Cokan Nino Cokan
Pomol so si ogledali tudi policisti, a nepravilnosti niso ugotovili. "Policisti so bili na kraju dogodka, vendar ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja," je pojasnila Anita Leskovec iz PU Koper. "Zadeva je zaključena."

Pri upravljalcu portoroških plaž pravijo, da je pomol trenutno zaprt in nanj ni dostopa. "Že potekajo posvetovanja s strokovnjaki za sanacijo pomola," pojasnjuje Milica Maslo Bezer z Okolja Piran. "Pomoli so bili zgrajeni v skladu z veljavno zakonodajo z namenom kopališke dejavnosti in kot takšni popolnoma ustrezni."

Prihodnje leto omejitev prijav

Dodaja, da pomole vizualno redno pregledujejo z namenom zagotavljanja varnosti kopalcev. "Pristojne inšpekcije za varnost kopalcev ob vsakoletnih pregledih do sedaj niso ugotovile nobenih pomanjkljivosti glede predmetnega pomola," je še povedala Maslo Bezerjeva in dodala, da so bili štirje pomoli na Centralni plaži Portorož zadnjič sanirani zaradi poškodb po neurju leta 2009 in 2010.

Organizatorji prireditve novoletnih skokov so se, da bi preprečili podoben dogodek, ki bi se lahko tudi tragično končal, oz. za zagotovitev varnosti odločii, da bodo prihodnje leto na prireditvi uvedli zgornje število udeležencev, prek katerega prijave ne bodo več mogoče.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Jožef Koprivnikar 16:27 05.januar 2017.

    Shujšat bi mogli, bili so preveč težki,zato je naravna katastrofa

  • ode 18:53 04.januar 2017.

    Organizatorji so iz vrst tepčkov, bivših ali sedanjih metalcev v mrzlo morje. Biti moraš dovolj zabit, z majhnimi možgani in večvrednostnim kompleksom. Zakaj bi sicer kdo skakal za novo leto v mrzlo morje.

  • kapibara 13:57 04.januar 2017.

    O R G A N I Z A C I J A .....