Slovenija
1026 ogledov

Novoletni skok v morje bo tokrat drugačen

Novoletni skok v morje Sergeja Hadner Hvala
Tradicionalni skok v morje, ki ga prirejajo na portoroški plaži, bo v ponedeljek doživel nekaj sprememb.

Organizatorji dogodka so se odločili uvesti nekaj sprememb na tradicionalni prireditvi. Glavni razlog za to je zadnji dogodek, ko bi skoraj prišlo do tragedije. Pomol se je namreč pod težo gledalcev pogreznil. "Izgledalo je, kot da bosta pomol in množica ljudi na njem šla pod vodo ," je takrat za zurnal24.si povedal bralec, ki je opazoval, kako se je pomol v Portorožu pod težo gledalcev med tradicionalnimi skoki v morje ugreznil za slab meter.

Organizatorji so tako sprejeli odločitev, da skok v morje ne bo skupen, ampak bodo kopalci v petminutnih razmikih po skupinah skakali v vodo, pišejo Primorske novice. Gledalci bodo dogajanje lahko spremljali na kopnem in nič več s pomola, kjer bo prostor le za udeležence, redarje in uradne osebe. 

Pogreznjen pomol Slovenija Nihče ni ugotovil, da bi bilo kaj narobe

Pogreznjen pomol | Avtor: Boštjan Benedičič Boštjan Benedičič
Omejili so tudi število udeležencev. Zgornja meja je postavljena pri številki 700, do včeraj pa naj bi se jih prijavilo že 484. 

Novoletni skok bo tokrat doživel že svojo trinajsto izvedbo. Lani jih je v morje, ki je imelo 11 stopinj Celzija, skočilo 545 kopalcev. Dogodek pa si je ogledalo skoraj 5000 gledalcev. 

Novoletni skok v morje Slovenija "Nikoli več na skok v morje v Portorož"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stary1 21:28 29.december 2017.

    Jebeš taki skok , ko pa lahko skočiš v Hrvaško morje Zidan je car,,Erjavec je car