Slovenija
47 ogledov

"Kopalci se prepirajo za prostor na pomolu"

cenejši pomol Suzana Kos
Upravljalci portoroških plaž naj bi odganjali kopalce, ki si ne izposodijo ležalnika in senčnika. Ti odgovarjajo, da spori zaradi prostora na pomolih nastajajo med kopalci.

"Katastrofa, izposojevalec senčnikov in ležalnikov na portoroškem pomolu nam je vrgel brisače na kup, da je lahko na tem mestu oddal v najem ležalnik in senčnik,“ tako nam je svojo izkušnjo na centralni portoroški plaži opisal ogorčeni bralec. Podoben dogodek naj bi minuli konec tedna doživelo več kopalcev. "Nekemu paru je eden izmed izposojevalcev celo rekel, naj se umakneta, da bo tam lahko postavil ležalnik, ki ga je nekdo plačal," je dogajanje na enem izmed pomolov opisal bralec, ki nadaljuje, da je nedopustno, da o mestu kopalcev ob morju odloča denar: "Ali zakon ne določa, da imam pravico razgrniti brisačo kjerkoli ob morju? Niti slučajno pa me ne sme nekdo izgnati, da bo v zameno s tem služil.“

"Kopalci se kregajo med seboj“ 

Vodja sektorja turistične infrastrukture Neset Dulai iz javnega podjetja Okolje, ki upravlja portoroške plaže, zanika, da bi kopalce z brisačami s pomolov odganjali, prav tako pravi, da ne postavljajo ležalnikov na prostor, kjer so že brisače. "Dogaja pa se, da na med že prodane ležalnike, ki so že na pomolu, nekateri postavljajo brisače in umikajo ležalnike in moramo umirjati zadeve, ker se kopalci kregajo med seboj,“ še izpostavlja Dulai in dodaja, da na pomolu obravnavajo vse enako: "Tisti, ki ne želi najeti ležalnika, lahko na pomolu razgrne brisačo, tisti, ki pa želi najeti ležalnik in se sončiti na ležalniku, pa mu le-tega prodamo in odnesemo na pomol."

Letos tretjina gostov manj 

Zaradi letošnjega slabšega vremena v juliju Dulai ocenjuje, da so letos oddali manj ležalnikov v primerjavi s prejšnjimi leti. Glede na prodane senčnike in ležalnike ocenjujejo, da imajo v letošnjem letu, predvsem zaradi slabega vremena, okoli 30 odstotkov gostov manj na plaži.

Komentarjev 7
  • abcdefgh 17:30 28.julij 2014.

    http://www.iko.gov.si/si/o_inspektoratu/organiziranost_inspektorata/inspekcija_za_okolje_in_naravo/

  • abcdefgh 17:25 28.julij 2014.

    Lansko leto je bil vstop na pomol možen le ob plačilu ležalnika, to pa ni zakonito. Verjetno so dobili inšpekcijo, zato so pomoli sedaj odprti. To kaj pa delajo sedaj, pa je to, da iščejo druge rešitve, kako bi lahko ...prikaži več čimbolj oželi obiskovalce - upam, da kdo posname te študente, ki izposojajo ležalnike kako obiskovalcem premikajo brisače ali zlagajo na kup in posnetek pošlje na inšpekcijsko službo! Videl na lastne oči kako je študent, ki izposoja ležalnike metal brisače stran, da je lahko nekomu izposodil ležalnik.

  • kapibara 20:37 26.julij 2014.

    Nest Dulai...?? nič čudnega, v POREČU BI JIH ŠE KASIRALI..