Janša: V ponedeljek bo šola, a ne nujno za vse

Foto: Profimedia osnovna šola Kranj učenci šola koronavirus Foto: Anže Petkovšek Janez Janša Foto: Anže Petkovšek Janez Janša Foto: Daniel Novakovič/STA Janez Janša
Danes redne novinarske konference ob 11. uri ni bilo, bo pa ob enih na novinarski konferenci predsednik vlade Janez Janše.
Oglej si celoten članek

"Nekaj je bilo dilem v zvezi s ponedeljkom kot dnem obveznega testiranja tistih, ki bodo otroke učili. Vlada v sredo, ko je obravnavala situacijo, ni imela na voljo vseh elementov, na podlagi katerih bi lahko odločila, ali je možno hkrati izvesti tako pouk kot testiranje. Pri razrešitvi te dileme nam je pomagalo društvo ravnateljev, ki je izvedlo anketo, več kot 80 odstotkov šol v teh regijah meni, da so sposobni isti dan izvesti tako pouk kot ponovno testiranje zaposlenih. Na tej podlagi bo odlok danes spremenjen, tako da bo v ponedeljek možen tudi pouk prve triade ob vzporednem testiranju. Apelirali smo na vse izvajalce testiranja, da se dogovorijo za najprimernejši način," je povedal Janša in dodal, da povsod v ponedeljek najbrž ne bo mogoče izvesti pouka. 

Covid-19 v SLO Stanje z okužbami zelo nestabilno

"Zavedamo se, da to ne bo povsod mogoče. Tam, kjer se lahko organizirajo, da se lahko testirajo tudi v nedeljo, bo tudi to veljalo," je dejal Janša. "Kjer tega ne bo mogoče izvesti, bo treba v ponedeljek pouk izvajati na daljavo."

Pouk se v ponedeljek nadaljuje v rdečih regijah, savinjska in obalno-kraška nista več rdeči, saj sta presegli mejo za rdečo regijo in sta znova črni, tako da tam šole zapirajo vrata. 

Pred tem so iz vlade sporočili, da je bilo v četrtek v Sloveniji ob opravljenih 12.033 testih potrjenih 1294 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 1082 bolnikov, od tega 169 na intenzivni negi. Številke so tako danes boljše, na žalost je včeraj umrlo še 20 ljudi.

Prenos novinarske konference bi lahko ogledate spodaj. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 15:23 29. Januar 2021.

    Litija je zasavje potegnila v črno, zasavci ste si sami krivi zakaj ste Litijo sprejeli v zasavsko regijo, saj v …

  • 15:17 29. Januar 2021.

    Aha, in to se pove v petek popoldne, kaj ne. Včeraj pa odlok o prepovedi zbiranja na šolah. Hrana za …

  • 13:51 29. Januar 2021.

    PV in zdravstveni minister se samo malo heca. Upam, da bo za ta hec enkrat krepko plačal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.