Slovenija
10681 ogledov

Stanje z okužbami zelo nestabilno

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Številke danes boljše, kljub temu umrlo še 20 ljudi.

V četrtek je bilo opravljenih 4.506 testov PCR, od katerih je bilo 1.005 pozitivnih, kar predstavlja 22,3 odstotka pozitivnih.

S hitrimi antigenskimi testi (HAT) je bilo testiranih 7.527 ljudi, pozitivnih jih je bilo 289 oziroma 3,8 odstotka, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Skupaj so tako okužbo včeraj potrdili pri 1.294 ljudeh, kar je 10,8 odstotka skupaj pozitivnih oseb. 

Skupaj je bilo v četrtek odkritih 222 okužb manj kot dan prej. Umrli so trije covidni bolniki manj kot v sredo.

Tudi podatki iz bolnišnic so znova boljši. Po podatkih vlade je bilo pri nas v četrtek hospitaliziranih 1.082 bolnikov s covid-19, od tega 169 na intenzivni negi. V bolnišnicah se zdravi 1082 covidnih bolnikov, kar je 24 manj kot dan prej. Dva manj kot v sredo sta potrebovala intenzivno zdravljenje.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje imamo zdaj v Sloveniji 17.404 aktivno okuženih, 822 potrejnih primerov na 100.000 prebivalcev, povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh, ki je kazalnik po katerih se odloča vlada, se je ustavilo pri številki 1239. 

Faze sproščanja ukrepov | Avtor: Vlada RS Faze sproščanja ukrepov Vlada RS

Po zadnjih podatkih je v Sloveniji sedem regij v rdeči fazi. To so gorenjska, primorsko-notranjska, osrednjeslovenska, savinjska, pomurska in koroška regija, ki sicer po številu okuženih izpolnjuje pogoje za oranžno fazo, vendar mora biti izpolnjen tudi pogoj, da je hospitaliziranih manj kot tisoč bolnikov. V obalno-kraški in zasavski regiji je morala vlada zaostriti ukrepe. Regiji sta iz rdeče prešli v črno fazo,kar pomeni, da na teh območjih s prihodnjim tednom zapirajo vrata in prehajajo na izobraževanje na daljavo, vrtci pa bodo delovali v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo. V črni fazi so poleg omenjenih dveh regij še jugovzhodna, posavska in goriška regija.

razred učilnica tabla Slovenija "Nič več mi ni jasno!" To morate vedeti o odpiranju in zapiranju šol

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar jate
    jate 10:39 29.januar 2021.

    tudi vlada je nestabilna!!!

  • Skipi 10:06 29.januar 2021.

    Dajte se na žurnalu malo skupaj spravit pa delajte neka objektivna poročilo oz. novice. Tisti šokantni naslovi so rezervirani za slovenske novice. Zadnje tri dni je bilo konec sveta danes pa ravno obratno. odstopanja pa minimalna. To se zgodi če ...prikaži več novicce piše nekdo ki ima 5 minut časa pa osnovnošolksko maematiko.