Kot kaže se nam obeta še to zaostrovanje ukrepov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vlada tehta dodatne ukrepe zoper širjenje novega koronavirusa.
Oglej si celoten članek

Vlada bo po neuradnih informacijah TV Slovenija danes ali jutri na dopisni seji sklenila, da od 1. novembra v državni upravi testiranje na novi koronavirus ne bo več zadostovalo. Tisti, ki covida-19 niso preboleli, se bodo morali za opravljanje dela cepiti. 

Kot so poročali v Dnevniku javne televizije, bodo do 1. oktobra morali zaposleni v državni upravi prejeti prvi odmerek cepiva, najpozneje 1. novembra pa bodo morali biti polno cepljeni. Gre za zaposlene na ministrstvih, v vladnih službah, zaposleni pri upravnih enotah ali pri organih v sestavi. 

Vlada naj bi na dopisni seji po informacijah TV SLovenija tudi zvišala starostno mejo, do katere pogoj PCT ni potreben z 12 do 15 let ter omilila tudi pogoj za dostop do zdravstvenih storitev. Kot je znano, je brez pogoja PCT trenutno moč prejeti le nujno medicinsko pomoč. 

Če se bodo epidemiološke razmere poslabšale, pa bi lahko postalo testiranje zaposlenih obvezno dvakrat in ne več le enkrat tedensko. 

Vlada je sicer na današnji seji sklenila, da je na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Več o tem na tej povezavi.

Slovenija Kam še lahko greš brez PCT Covid-19 Logarjeva: "Glede tega se z vlado ne strinjamo"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 07:20 17. September 2021.

    Pametno. Do takrat se bodo pa ja že vsi pocepili. Anticepilci pa naj ostanejo doma v podstrešni ali kletni čumnati.

  • 01:42 17. September 2021.

    Bom povedal še stotič.....To kar počne ta vlada je protizakonito in proti ustavno..Ampak jih boli kurac, ker mislijo, da bo …

  • 23:49 16. September 2021.

    Glede na deljenje plusov in minusov je razvidno, da so se zelo razmnožili anticepilski troli, ki si samo otežujejo življenje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.