Slovenija
29294 ogledov

Kot kaže se nam obeta še to zaostrovanje ukrepov

Covid-19, test, testiranje, koronavirus Profimedia
Vlada tehta dodatne ukrepe zoper širjenje novega koronavirusa.

Vlada bo po neuradnih informacijah TV Slovenija danes ali jutri na dopisni seji sklenila, da od 1. novembra v državni upravi testiranje na novi koronavirus ne bo več zadostovalo. Tisti, ki covida-19 niso preboleli, se bodo morali za opravljanje dela cepiti. 

Kot so poročali v Dnevniku javne televizije, bodo do 1. oktobra morali zaposleni v državni upravi prejeti prvi odmerek cepiva, najpozneje 1. novembra pa bodo morali biti polno cepljeni. Gre za zaposlene na ministrstvih, v vladnih službah, zaposleni pri upravnih enotah ali pri organih v sestavi. 

Vlada naj bi na dopisni seji po informacijah TV SLovenija tudi zvišala starostno mejo, do katere pogoj PCT ni potreben z 12 do 15 let ter omilila tudi pogoj za dostop do zdravstvenih storitev. Kot je znano, je brez pogoja PCT trenutno moč prejeti le nujno medicinsko pomoč. 

Če se bodo epidemiološke razmere poslabšale, pa bi lahko postalo testiranje zaposlenih obvezno dvakrat in ne več le enkrat tedensko. 

Vlada je sicer na današnji seji sklenila, da je na javnih zbiranjih nad 50 oseb obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Več o tem na tej povezavi.

otvoritev Ikea Ljubljana Slovenija Kam še lahko greš brez PCT Mateja Logar, infektologinja Covid-19 Zdravje Logarjeva: "Glede tega se z vlado ne strinjamo"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • Naklonsky 07:20 17.september 2021.

    Pametno. Do takrat se bodo pa ja že vsi pocepili. Anticepilci pa naj ostanejo doma v podstrešni ali kletni čumnati.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 01:42 17.september 2021.

    Bom povedal še stotič.....To kar počne ta vlada je protizakonito in proti ustavno..Ampak jih boli kurac, ker mislijo, da bo naslednja vlada nosila posledice....Ne, dragi moji, VI OSEBNO boste odgovarjali in sedeli na hladnem...Na vašem mestu bi kakšen od ukradenih ...prikaži več milijonov vložil v posodobitev zapora na Dobu ali pa mislite masovno prebegniti v Avstralijo...Ampak Zemlja je okrogla in tako daleč ne boste mogli pobegnit, da vas ne bi našli...Banda..

  • Jernej65 23:49 16.september 2021.

    Glede na deljenje plusov in minusov je razvidno, da so se zelo razmnožili anticepilski troli, ki si samo otežujejo življenje in se smilijo sami sebi. In sedaj čakam, koliko časa bo trajalo, da nase navlečem 10 trolov.