Od danes nova zaostritev: Potrebno bo tedensko testiranje!

Foto: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Foto: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Negativen izvid testa ne bo smel biti starejši od sedem dni.
Oglej si celoten članek

Od danes lahko določene skupine ljudi, tudi čezmejni dnevni delovni migranti, v Slovenijo brez napotitve v karanteno vstopijo samo, če predložijo negativen izvid testa na novi koronavirus, ki ni starejši od sedem dni. Ukrep velja za vstop iz držav na rdečem seznamu.

Slovenija Sinočnje odločitve ministrov: Prav nobenega rahljanja, pas so še zategnili

Negativen izvid testa je po novem obvezen tudi za osebe, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Sloveniji ali državi EU.

Nov ukrep velja še za dvolastnike ali najemnike zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehajajo mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijskih del.

prepoved protestov Hojs: "Lahko pa protestirajo tako, da pišejo pisma na radiotelevizijo"

Nov ukrep velja tudi za državljane EU ali schengenskih držav, ki so v drugi državi opravljale varstvo in pomoč drugim osebam. Negativen izvid potrebujejo tudi tisti, ki so naročeni na zdravstveno storitev pri nas.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:52 15. Marec 2021.

    vsakodnevni negativni test je potreben predvsem za vse politike saj so vsi politikantsko kužni za vse nas davkoplačevalce in državljane.

  • 08:46 15. Marec 2021.

    Negativen izvid testa je po novem obvezen tudi za osebe, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v izobraževanje ali znanstveno raziskovanje …

  • 08:16 15. Marec 2021.

    En teden star test ne pomeni praktično nič pri preprečevanju širjenja virusa. Pomeni pa nek problem za tiste, ki ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.