Slovenija
9922 ogledov

Od danes nova zaostritev: Potrebno bo tedensko testiranje!

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Negativen izvid testa ne bo smel biti starejši od sedem dni.

Od danes lahko določene skupine ljudi, tudi čezmejni dnevni delovni migranti, v Slovenijo brez napotitve v karanteno vstopijo samo, če predložijo negativen izvid testa na novi koronavirus, ki ni starejši od sedem dni. Ukrep velja za vstop iz držav na rdečem seznamu.

Vlada Aleš Hojs Slovenija Sinočnje odločitve ministrov: Prav nobenega rahljanja, pas so še zategnili

Negativen izvid testa je po novem obvezen tudi za osebe, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Sloveniji ali državi EU.

Nov ukrep velja še za dvolastnike ali najemnike zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehajajo mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijskih del.

Aleš Hojs prepoved protestov Slovenija Hojs: "Lahko pa protestirajo tako, da pišejo pisma na radiotelevizijo"

Nov ukrep velja tudi za državljane EU ali schengenskih držav, ki so v drugi državi opravljale varstvo in pomoč drugim osebam. Negativen izvid potrebujejo tudi tisti, ki so naročeni na zdravstveno storitev pri nas.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 09:52 15.marec 2021.

    vsakodnevni negativni test je potreben predvsem za vse politike saj so vsi politikantsko kužni za vse nas davkoplačevalce in državljane.

  • Avatar Leon
    Leon 08:46 15.marec 2021.

    Negativen izvid testa je po novem obvezen tudi za osebe, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Sloveniji ali državi EU. In kako bodo to ugotavljali ? Znano je ,da so hitri testi nezanesljivi .

  • Pepe007 08:16 15.marec 2021.

    En teden star test ne pomeni praktično nič pri preprečevanju širjenja virusa. Pomeni pa nek problem za tiste, ki ga rabijo. Kjer bi želeli dovolj zgodaj odkriti kužne osebe, bi bilo potrebno dnevno testiranje. Tega pa vsak nos ne vzdrži. ...prikaži več Bolje se je okužiti in si zaenkrat rešen tega testiranja.