Odgovor Janši: "Objave so povsem izmišljene!"

Premier je objavil višino plače, ki naj bi jo za svoje delo prejel direktor STA-ja. Ta odgovarja, da gre za navadne izmišljotine in navaja svoje številke.
Oglej si celoten članek

Bojan Veselinovič, direktor Slovenske tiskovne agencije, ki ji je Janševa vlada ustavila financiranje, se je odzval na navedbe glede svoje plače. Med drugim je podatke na spletnih omrežjih delil tudi premier Janez Janša, ki je v včerajšnjem tvitu navedel, da je Veselinovičeva plača v času koronakrize znašala 8.500 evrov. 

Veselinovič se odziva s sporočilom za javnost: "Glede na številne neresnične in zlonamerne navedbe v javnosti o višini moje plače za opravljanje funkcije direktorja STA navajam podatke, ki so sicer že v celoti javno objavljeni tako v letnih poročilih STA kot na spletni strani STA." 

Veselinovič navaja, da mu je bila ob 32 letih delovne dobe za mesec oktober izplačana neto plača v višini 3.552,27 evrov. "Plača je odmerjena v skladu z vsemi določili Zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnosti, ki ne dovoljuje izplačil nikakršnih dodatkov - tudi ne dodatka na delovno dobo," poudarja.

Dodaja še, da so objave na družbenih omrežjih, da naj bi bila njegova plača več kot dvakrat višja, povsem izmišljene in ne pomenijo nič drugega kot poskus vnašanja nemira v kolektiv STA, ki se je znašel v položaju, ko mu je bilo s strani Ukoma ustavljeno tekoče financiranje.

"Višina plač direktorjev družb v državni lasti se določa ob začetku poslovnega leta na podlagi izplačil za minulo leto. V letu 2019 je bila moja povprečno izplačana mesečna neto plača 3.409,26 evrov," še navaja Veselinovič.

Skupni znesek izplačil direktorju, ki je vsakič objavljen v letnem poročilu STA, predstavlja bruto bruto prejemke in vključuje tudi zakonsko določen enkratni spremenljivi prejemek ter stroške za prehrano in prevoz na delo.

Slovenija "Še eno tako, pa bodo šle vse igračke naravnost v smeti!"

odziv Ljudmila Novak o prioritetah Janševe vlade

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 08:40 5. December 2020.

    Danes lahko in jutri lahko pohajate pa bari so lahko odprti itd. Saj je JJ vse zatiral brez zakona saj …

  • 08:43 4. December 2020.

    Sramota, da imamo takega lažnivega predsednika vlade, na bruhanje mi gre, ko samo slišim zanj, kaj šele ko vidim njegov …

  • 07:32 4. December 2020.

    V žep dobi, kolikor je napisal. Davkoplačevalce pa stane, kolikor je napisal Janša. Če tega Veselinović ne ve, je vsaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.