Slovenija
24986 ogledov

Odgovor Janši: "Objave so povsem izmišljene!"

sta slovenska tiskovna agencija
Premier je objavil višino plače, ki naj bi jo za svoje delo prejel direktor STA-ja. Ta odgovarja, da gre za navadne izmišljotine in navaja svoje številke.

Bojan Veselinovič, direktor Slovenske tiskovne agencije, ki ji je Janševa vlada ustavila financiranje, se je odzval na navedbe glede svoje plače. Med drugim je podatke na spletnih omrežjih delil tudi premier Janez Janša, ki je v včerajšnjem tvitu navedel, da je Veselinovičeva plača v času koronakrize znašala 8.500 evrov. 

Veselinovič se odziva s sporočilom za javnost: "Glede na številne neresnične in zlonamerne navedbe v javnosti o višini moje plače za opravljanje funkcije direktorja STA navajam podatke, ki so sicer že v celoti javno objavljeni tako v letnih poročilih STA kot na spletni strani STA." 

Veselinovič navaja, da mu je bila ob 32 letih delovne dobe za mesec oktober izplačana neto plača v višini 3.552,27 evrov. "Plača je odmerjena v skladu z vsemi določili Zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnosti, ki ne dovoljuje izplačil nikakršnih dodatkov - tudi ne dodatka na delovno dobo," poudarja.

Dodaja še, da so objave na družbenih omrežjih, da naj bi bila njegova plača več kot dvakrat višja, povsem izmišljene in ne pomenijo nič drugega kot poskus vnašanja nemira v kolektiv STA, ki se je znašel v položaju, ko mu je bilo s strani Ukoma ustavljeno tekoče financiranje.

"Višina plač direktorjev družb v državni lasti se določa ob začetku poslovnega leta na podlagi izplačil za minulo leto. V letu 2019 je bila moja povprečno izplačana mesečna neto plača 3.409,26 evrov," še navaja Veselinovič.

Skupni znesek izplačil direktorju, ki je vsakič objavljen v letnem poročilu STA, predstavlja bruto bruto prejemke in vključuje tudi zakonsko določen enkratni spremenljivi prejemek ter stroške za prehrano in prevoz na delo.

Janez Janša Slovenija "Še eno tako, pa bodo šle vse igračke naravnost v smeti!" volitve v evropski parlament 2019, Ljudmila Novak odziv Slovenija Ljudmila Novak o prioritetah Janševe vlade

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
 • janez846 08:40 05.december 2020.

  Danes lahko in jutri lahko pohajate pa bari so lahko odprti itd. Saj je JJ vse zatiral brez zakona saj ni bilo objavljeno v uradne listu. Upam da bodo gostinci trgovine hoteli iztožili odškodnino!

 • Avatar Jurič Zvonko
  juric 08:43 04.december 2020.

  Sramota, da imamo takega lažnivega predsednika vlade, na bruhanje mi gre, ko samo slišim zanj, kaj šele ko vidim njegov fris.....

 • torentino 07:32 04.december 2020.

  V žep dobi, kolikor je napisal. Davkoplačevalce pa stane, kolikor je napisal Janša. Če tega Veselinović ne ve, je vsaj kriminalno nesposoben.A ve, nič bat.