Slovenija
20153 ogledov

Ljudmila Novak o prioritetah Janševe vlade

volitve v evropski parlament 2019, Ljudmila Novak Saša Despot
"Od Urada vlade za komuniciranje (Ukom) bi pričakovala, da bi skupaj s pristojnimi ministrstvi v teh izjemno težkih časih svojo energijo predvsem usmeril v komunikacijsko strategijo cepljenja proti Covid-19."

"Slovenija je parlamentarna demokratična republika, kjer je svoboda izražanja misli, govora, tiska in drugih oblik javnega obveščanja zapisana v ustavi. Vlogi RTV Slovenija in Slovenske tiskovne agencije (STA) sta vitalnega pomena za slovensko demokracijo. Od Urada vlade za komuniciranje (Ukom) bi pričakovala, da bi skupaj s pristojnimi ministrstvi v teh izjemno težkih časih svojo energijo predvsem usmeril v komunikacijsko strategijo cepljenja proti Covid-19. Kje, kako in koga bomo najprej cepili," je na svoji uradni spletni strani zapisala evropska poslanka iz vrst NSi, Ljudmila Novak.

Janez Janša Slovenija Nov, doslej najbolj brutalen udarec Janše po slovenskih medijih

Opomnila je, da bo odločitev verjetno o dovoljenju uporabe prvih cepiv sprejeta še letos, Evropska komisija je že podpisala nabavne pogodbe, države članice pa morajo zdaj same pripraviti strategijo cepljenja. Dodala je, da poročila kažejo, da ima veliko zahodnih in severnih članic strategijo že v operativni izvedbi in ne zgolj na papirju.

"Ker so nekatera cepiva izjemno občutljiva, bodo pri tem izjemno pomembne dobre hladne verige, organizacije centrov za cepljenja in izobraževanja osebja, ki bo izvajalo cepljenje, poskrbeti pa bo potrebno tudi za logistiko prevoza," je pojasnila evropska poslanka.

"Želim in pričakujem, da bo Vlada Republike Slovenije sledila tudi primerom dobre prakse nagovarjanja ljudi in za cepiva, ki so po vseh znanstvenih raziskavah varna in več kot 90-odstotno učinkovita, tudi nenehno javno izražala zaupanje. Od uspešnosti cepljenja je odvisen uspeh vrnitve v običajnost, kot smo jo poznali pred novim koronavirusom. Gre za človeška življenja," je zaključila.

janez janša Očitki Janši: Slovenija PKP6: Opozicija Janši očita, da sprejema ukrepe, ki niso povezani z epidemijo

dezurni@zurnal24.s

Komentarjev 29
  • mina6 23:00 03.december 2020.

    GLAVNO JI JE, DA JE POPULIZEM IN ANTIJANŠISTIČNA AGENDA, BRIGA JO ZA DOSLEDNOST, PRAVIČNOST, TRANSPARENTNOST

  • ipsilon 15:13 03.december 2020.

    Spoštovana ga. Ljudmila, ste si prebrali zakon o gospodarskih družbah. Kaj so naloge in odgovornosti direktorja d.o.o., kakšne so pravice- v tem primeru obveznosti edinega družbenika, ker gre za porabo proračunskih sredstev, t.j. vlade oz njenega zastopnika UKOM. Direktor doo ...prikaži več je odgovorna oseba pravne osebe STA, odgovoren je tudi za svoje zaposlene, da dobijo plačo. Zagovarjate vladavino prava, pravno državo; davkoplačevalska sredstva se morajo porabljati transparentno , racionalno in zakonito.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 11:43 02.december 2020.

    Ljudmila na naslednjih volitvah opa naj te volijo tisti za katere sedaj navijaš!! Zavedala bi se lahko,da delaš proti nam,ki smo ti dali glas na volitvah in ti garantiram,da nikoli več ne boš videla EU parlamenta!! Mislim,da te bo v ...prikaži več Sloveniji sram stopiti na ulico !!