Slovenija > Komentarji in kolumne
47302 ogledov

"Še eno tako, pa bodo šle vse igračke naravnost v smeti!"

Janez Janša Epa
Tragikomično dogajanje, ki se že več mesecev odvija v slovenski politiki, me spominja na starše, ki s figo v žepu vztrajno žugajo svojim razvajenim otrokom vsakič, ko storijo novo neumnost, vedoč, da svojih groženj ne bodo nikoli uresničili in vedoč, da se tega še kako dobro zavedajo tudi njihovi razvajeni princi in princeske, ki bodo še naprej počeli, kar jih je volja.

Vlada je na zadnji dopisni seji sprejela sklep, da prenehajo financirati Slovensko tiskovno agencijo. Odzivi na to odločitev se še kar vrstijo, kar je glede na težo takšne odločitve tudi pričakovano.

Janez Janša Slovenija Nov, doslej najbolj brutalen udarec Janše po slovenskih medijih

Nina Šprohar | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Čudi pa nekaj drugega. Ta vlada, ki jo sestavljajo predstavniki štirih koalicijskih strank - SDS, NSi, SMC in DeSUS -, je namreč včeraj sprejela sklep, s katerim tri od štirih strank vlade niso bile seznanjene. Kako je to mogoče - ali ne sestavljajo vlade vse štiri stranke? 

Pa je očitno res tako: Vse stranke razen SDS so namreč, sodeč po odzivu, za sklep, ki so ga sprejele, izvedele iz medijev. V stranki DeSUS so denimo po objavi članka v Dnevniku zapisali, da je predlog UKOM-a, sprejet na dopisni seji vlade, s katerim se ukinja financiranje pomembnega javnega servisa za leti 2020/21 "v celoti nesprejemljiv, zahtevamo takojšen umik sklepa, s katerim brez predhodne in argumentirane razprave vlada močno posega v medijski prostor".

V SMC-ju so zapisali, da so se vedno zavzemali za samostojnost in neodvisnost medijev, "zato nas skrbijo zapleti glede financiranja STA". Kot nedopustno so ocenili prekinitev financiranja medija, "ki opravlja javno službo, in ocenjujemo, da za to ni ustrezne pravne podlage. Pozivamo, da se včeraj sprejeti sklep vlade nemudoma umakne. STA mora čim prej nemoteno nadaljevati z opravljanjem javne službe."

janez janša Odziv Slovenija Zaradi Janševe odločitve na nogah tudi del koalicije
V NSi so bili precej manj ostri, dejali so le, da bodo zahtevali pojasnilo, zakaj je bila takšna odločitev sprejeta. Od koga pa? Od vlade? Oprostite, ali niste vi sestavni del vlade, in to s tremi ministri, ki v njej delujejo?!

Tragikomično dogajanje, ki se že več mesecev odvija v slovenski politiki, me spominja na starše, ki s figo v žepu vztrajno žugajo svojim razvajenim otrokom vsakič, ko storijo novo neumnost, vedoč, da svojih groženj ne bodo nikoli uresničili in vedoč, da se tega še kako dobro zavedajo tudi njihovi razvajeni princi in princeske, ki bodo še naprej počeli, kar jih je volja. "Še eno tako, pa bodo šle vse igračke naravnost v smeti!" 

Tako resno zvenijo tudi "opozorila", "prošnje", "zahteve", "pozivi" in podobno. Prevečkrat so bili že izrečeni, da bi jih sploh še lahko jemali resno. "Še eno, pa bomo napisali novo izjavo za javnost," je najbolj realna grožnja, kar jo premorejo, saj, podobno kot mamica malega sončka, igračk v smeti zagotovo ne bodo metali. Vsaj ne, dokler se z njimi niso prenehali igrati tudi sami.

 

Komentarjev 44
  • Monica_Coleman 15:06 09.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 08:21 28.februar 2021.

    »Naši ljudje so nam poverili zaupanje, visoko kot nebo in globoko kot morje, toda sam nisem zmeraj upravičil njihovega zaupanja. Zaradi tega mi je res zelo žal,« je tedaj dejal Kim Jong-un.

  • Porko2 18:11 14.december 2020.

    Ma dobro. Kaj lahko kdo tega Twitija skine in bo v Sloveniji mir? In ne rabi nobenih drugih komentarjev!