Odločitev o priporu Šiška naj bi bila znana še nocoj

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Šiško: na shodu nismo imeli pravega orožja, le air soft replike.
Oglej si celoten članek

"Kje ste videli oborožene ljudi. Imitacije air soft pušk so videti kot prave," je dva dni po izpustitvi iz pripora dejal Andrej Šiško, ki je v Mariboru sklical novinarsko konferenco. Medtem, ko je v prejšnjih izjavah trdil, da so njegovi privrženci nosili pravo orožje, se je tokrat precej povlekel nazaj.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je Šiška, ki je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, v nedeljo zvečer izpustil na prostost. Zdaj je na potezi zunajobravnavni senat tega sodišča, ki bo povedal, ali se strinja z odločitvijo preiskovalnega sodnika, da ne odredi pripora, ki ga je zaradi ponovitvene nevarnosti zahteval tožilec.

Slovenija Šiško na svobodi: To je bil naš načrt

Tožilstvo še vztraja pri obtožbah

Zunajobravnavni senat mora o nestrinjanju preiskovalnega sodnika s predlogom državnega tožilca za odreditev pripora odločiti v roku 48 ur od predložitve odločitve preiskovalnega sodnika. Glede na to da so odločitev preiskovalnega sodnika sporočili v nedeljo zvečer, je moč sklepati, da mora biti odločitev zunajobravnavnega senata sprejeta najkasneje zvečer. Tožilstvo pri obtožbah zoper Šiška vztraja in še vedno namerava vložiti obtožni akt ali zahtevo za preiskavo v tem primeru.

"Odločitev preiskovalnega sodnika, da ne odredi pripora zoper privedeno osebo, ne vpliva na nadaljnji postopek zoper privedenega, ki je zaenkrat v domeni pristojnega državnega tožilstva. Slednje sme, ne glede na odločitev preiskovalnega sodnika, zoper privedenega vložiti obtožni akt ali zahtevo za preiskavo," so še pojasnili na sodišču.

Novo Ob Šišku prijet tudi član SDS

Šiško: Nikogar ne mislimo rušiti

Šiško je danes dejal tudi, da je bil shod njegovih privržencev provokacija, s katero so javnosti pokazali, "kako stvari potekajo pri nas v Sloveniji. Kako delujejo mediji, politika, policija, vojska in varnostno-obveščevalne službe. Mislim, da smo uspeli in da je ljudem postalo jasno, da ima vsak posameznik neverjetno moč. In ko se ti posamezniki povežejo med seboj, lahko stvari spremenijo na bolje"

Poudaril je, da na postroju, katerega posnetki so se pojavili na družbenih omrežjih, niso imeli pravega orožja, temveč le airsoft replike. "Nimamo nobenega namena, da bi kogar koli rušili, niti z orožjem niti drugače," je dejal Šiško.

Slovenija Policijska akcija v primeru Šiško, dva pridržana

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 20:40 11. September 2018.

    to je kvaliteta našega varnostnega sistema, nek dogodek napihnejo, ko se grupa gradžana slika s sekirami, (ki so lahko tudi …

  • 17:58 11. September 2018.

    Šiško je navadno kukavičje jajce, katerega je s posnetki javnosti razkril Matej Lesjak.

  • 17:01 11. September 2018.

    Če bi mel pravo orožje, kot so policisti trdili da so našli kalašnika, potem ga sodnik ne bi izpustil. Torej? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.