Slovenija
5817 ogledov

Odločitev o priporu Šiška naj bi bila znana še nocoj

Andrej Šiško štajerska varda Facebook
Šiško: na shodu nismo imeli pravega orožja, le air soft replike.

"Kje ste videli oborožene ljudi. Imitacije air soft pušk so videti kot prave," je dva dni po izpustitvi iz pripora dejal Andrej Šiško, ki je v Mariboru sklical novinarsko konferenco. Medtem, ko je v prejšnjih izjavah trdil, da so njegovi privrženci nosili pravo orožje, se je tokrat precej povlekel nazaj.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je Šiška, ki je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, v nedeljo zvečer izpustil na prostost. Zdaj je na potezi zunajobravnavni senat tega sodišča, ki bo povedal, ali se strinja z odločitvijo preiskovalnega sodnika, da ne odredi pripora, ki ga je zaradi ponovitvene nevarnosti zahteval tožilec.

Volitve 2017 Andrej Šiško Slovenija Šiško na svobodi: To je bil naš načrt

Tožilstvo še vztraja pri obtožbah

Zunajobravnavni senat mora o nestrinjanju preiskovalnega sodnika s predlogom državnega tožilca za odreditev pripora odločiti v roku 48 ur od predložitve odločitve preiskovalnega sodnika. Glede na to da so odločitev preiskovalnega sodnika sporočili v nedeljo zvečer, je moč sklepati, da mora biti odločitev zunajobravnavnega senata sprejeta najkasneje zvečer. Tožilstvo pri obtožbah zoper Šiška vztraja in še vedno namerava vložiti obtožni akt ali zahtevo za preiskavo v tem primeru.

"Odločitev preiskovalnega sodnika, da ne odredi pripora zoper privedeno osebo, ne vpliva na nadaljnji postopek zoper privedenega, ki je zaenkrat v domeni pristojnega državnega tožilstva. Slednje sme, ne glede na odločitev preiskovalnega sodnika, zoper privedenega vložiti obtožni akt ali zahtevo za preiskavo," so še pojasnili na sodišču.

Andrej Šiško štajerska varda Novo Slovenija Ob Šišku prijet tudi član SDS

Šiško: Nikogar ne mislimo rušiti

Šiško je danes dejal tudi, da je bil shod njegovih privržencev provokacija, s katero so javnosti pokazali, "kako stvari potekajo pri nas v Sloveniji. Kako delujejo mediji, politika, policija, vojska in varnostno-obveščevalne službe. Mislim, da smo uspeli in da je ljudem postalo jasno, da ima vsak posameznik neverjetno moč. In ko se ti posamezniki povežejo med seboj, lahko stvari spremenijo na bolje"

Poudaril je, da na postroju, katerega posnetki so se pojavili na družbenih omrežjih, niso imeli pravega orožja, temveč le airsoft replike. "Nimamo nobenega namena, da bi kogar koli rušili, niti z orožjem niti drugače," je dejal Šiško.

Andrej Šiško štajerska varda Slovenija Policijska akcija v primeru Šiško, dva pridržana

 

 

 

Komentarjev 10
  • Avatar praufo
    praufo 20:40 11.september 2018.

    to je kvaliteta našega varnostnega sistema, nek dogodek napihnejo, ko se grupa gradžana slika s sekirami, (ki so lahko tudi plastične), pa recimo z nekaj orožja in vse skupaj lansira v javnost, sistem pa ni sposoben tega identificirat, politiki pa ...prikaži več padejo na mino, pa še ta je plastična

  • Tupamaros 17:58 11.september 2018.

    Šiško je navadno kukavičje jajce, katerega je s posnetki javnosti razkril Matej Lesjak.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:01 11.september 2018.

    Če bi mel pravo orožje, kot so policisti trdili da so našli kalašnika, potem ga sodnik ne bi izpustil. Torej? Ampak se vidi kako folk naivno verjame tem političarskim in medijskim sovražnikom naroda. Komentarji so več kot zgovorni, kakšne ovce ...prikaži več (Oprani Verniki Cenene Elite) so eni.