Slovenija
7231 ogledov

Ob Šišku prijet tudi član SDS

Andrej Šiško štajerska varda Facebook
Policijska preiskava delovanja Štajerske varde se nadaljuje.

Policija je, kot je znano, ob preiskavi delovanja Štajerske varde pridržala Andreja Šiška; policija ga preiskuje zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

Kot poroča portal 24ur, so ob Šišku policisti prijeli tudi Mateja Lesjaka, člana izvršilnega odbora podmladka SDS, on naj bi bil tudi avtor fotografij in posnetkov, ki so v povezavi z vardo zaokrožili v javnosti.

Šiško sicer poudarja, da pri Štajerski vardi ne gre za paravojaško enoto, pač pa "prostovoljno obrambno skupino svobodnih ljudi dežele Štajerske". Junija lani so ustanovili Deželo Štajersko, ki jo dojemajo kot "vzporeden pravni sistem, štajersko pravdo, ki nima neposredne povezave z Republiko Slovenijo, ni pa v nasprotju z njenim pravnim redom", je poročala STA.

Andrej Šiško Zadeva štajerska varda Slovenija Šiška odpeljali, spregovorila njegova mati: "To je sramota!"

Šiško štajerska varda | Avtor: Facebook Facebook

Ker "mora imeti vsaka dežela svoje obrambno-varnostne sile, ki so sposobne zagotoviti javni red in mir ter nadzor na mejah", pa so ustanovili Štajersko vardo oz. stražo, pravi Šiško.

Prvi mož varde je bil sicer doslej znan kot eden vidnejših pripadnikov Viol, navijačev mariborskega nogometnega kluba, predseduje tudi Zvezi domoljubnih društev Hervardi.

Leta 2007 je bil pravnomočno obsojen zaradi poskusa umora. Iz zapora, kamor so ga odpeljali s soočenja kandidatov za poslance DZ na lokalni televiziji, je prišel leta 2009.

Šiško, ki sicer živi pri svojih starših, je tudi oče treh otrok.

Podmladek SDS se od zadeve ograjuje

Na domnevno povezanost Lesjaka s Štajersko vardo so se že odzvali v podmladku stranke SDS: "Iz medijev smo izvedeli, da naj bi bil v zvezi s postrojem Štajerske varde v policijski akciji med osumljenci tudi član IO SDM Matej Lesjak. V kolikor informacije medijev držijo, se od njegovega dejanja in postroja popolnoma distanciramo in takšno ravnanje tudi obsojamo. Kot organizacija pa ne moremo biti seznanjeni s tem, kaj naši člani počnejo v svojem prostem času, niti nam tega niso dolžni poročati. V zvezi z našimi nadaljnjimi aktivnostmi bomo počakali, da bo uradno znano, česa je Matej Lesjak osumljen in se na podlagi tega odločili, kakšne ukrepe bomo sprejeli. V kolikor se bo izkazalo, da navedbe medijev držijo, Matej Lesjak nikakor ne more biti več član SDM."

Aretacija Andreja Šiška Štajerska varda Slovenija Policija razkrila, kaj je pokazala preiskava v zadevi Štajerska varda

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • tralala 09:56 07.september 2018.

    Pač, naciji na kupu.....

  • Avatar Leon
    Leon 09:45 07.september 2018.

    Spomnim se, da je bil Šiško kandidat za predsednika države Slovenije ?Torej kandidirala je oseba ,ki je že v preteklosti bila ovadena za dejanja v zvezi z orožjem in eksplozivnimi sredstvi . Nikomur vse ni zdelo pomembno ,da ga pravočasno ...prikaži večo izločijo .Sicer pa ,če dobro premislim potem bi morali izločiti tudi Pahorja zaradi osebnostnih težav in ostali bi brez PRECEDNIKA .

  • vladek 08:08 07.september 2018.

    vedno je JJ kriv za sranje v mali jugi imenovani komunistična slovenija