Okužbe: Krivulja v najslabši regiji se spet lomi navzgor

Foto: Epa
Foto: Epa
Stanje okuženih s covid-19 na 100.000 prebivalcev je v zadnjih sedmih dneh najbolj ugodno v v koroški regiji, medtem, ko je na vrhu po okužbah znova goriška regija.
Oglej si celoten članek

Koroška regija je glede na podatke sledilnika covid-19 najbolj uspešna. Incidenca na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh je 35,5. Zmanjšuje se pritisk na slovenjgraško bolnišnico, za Črno na Koroškem pa po dobrih treh mesecih ni več razglašena ogroženost zaradi covida-19.

Živa glasba, alkohol ... Velika zabava osebja v glavni covid-19 bolnišnici na Hrvaškem

Incidenco pod 60 imajo še savinjska, primorsko notranjska, gorenjska, podravska in osrednje slovenska regija. Povprečna incidenca po podatkih covid-19 za vse regije je 59,1, kar je 0,2 točke boljše kot dan prej.

Foto: Sledilnik Covid-19

Koronavirus Umrl kralj ameriških pogovornih šovov

Najbolj skrb vzbujajoče stanje z okužbami je na gorišekm, kjer je bilo v petek, po podatkih NIJZ-ja, potrjenih 114 novih okužb. V 7-dnevnem obdobju je bilo v goriški statistični regiji potrjenih skupno 707 okužb, to je v povprečju 101 na dan, oziroma preračunano na 100.000 prebivalcev je incidenca 85,3. To je najvišje dnevno povprečje med vsemi slovenskimi regijami. Skupno število doslej okuženih v 13 občinah severne Primorske je 6849. Največ okužb so zabeležili v mestni občini Nova Gorica in sicer 36, v občini Ajdovščina pa 25. Ostali primeri po občinah: Tolmin (14), Idrija (10), Bovec in Vipava (5) Kanal in Šempeter - Vrtojba (4), Brda in Cerkno (3), Miren - Kostanjevica, Renče in Vogrsko (2) ter Kobarid ena okužba.

Foto: Sledilnik Covid-19

Slovenija Takšni so zadnji podatki o okužbah

V bolnišnici dr.Franca Derganca v Šempetru je (po podatkih  Sledilnika COVID-19) 55 bolnikov s covid-19, od tega jih je sedem v intenzivni enoti, pet jih  potrebuje pomoč respiratorja. 

Slovenija V devetih regijah je vse to spet mogoče

Če pogledamo še sliko Evrope Slovenija še naprej ostaja država z eno najslabših slik okuženosti oziroma po številu novih primerov v zadnjih 14 dneh. Slabše gre Portugalski, Španiji, Združenemu kraljestvu in Črni gori.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.