Slovenija
7624 ogledov

Okužbe: Krivulja v najslabši regiji se spet lomi navzgor

testiranje koronavirus Epa
Stanje okuženih s covid-19 na 100.000 prebivalcev je v zadnjih sedmih dneh najbolj ugodno v v koroški regiji, medtem, ko je na vrhu po okužbah znova goriška regija.

Koroška regija je glede na podatke sledilnika covid-19 najbolj uspešna. Incidenca na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh je 35,5. Zmanjšuje se pritisk na slovenjgraško bolnišnico, za Črno na Koroškem pa po dobrih treh mesecih ni več razglašena ogroženost zaradi covida-19.

Živa glasba, alkohol ... Svet Velika zabava osebja v glavni covid-19 bolnišnici na Hrvaškem

Incidenco pod 60 imajo še savinjska, primorsko notranjska, gorenjska, podravska in osrednje slovenska regija. Povprečna incidenca po podatkih covid-19 za vse regije je 59,1, kar je 0,2 točke boljše kot dan prej.

 | Avtor: Sledilnik Covid-19 Sledilnik Covid-19

Larry King Koronavirus Svet Umrl kralj ameriških pogovornih šovov

Najbolj skrb vzbujajoče stanje z okužbami je na gorišekm, kjer je bilo v petek, po podatkih NIJZ-ja, potrjenih 114 novih okužb. V 7-dnevnem obdobju je bilo v goriški statistični regiji potrjenih skupno 707 okužb, to je v povprečju 101 na dan, oziroma preračunano na 100.000 prebivalcev je incidenca 85,3. To je najvišje dnevno povprečje med vsemi slovenskimi regijami. Skupno število doslej okuženih v 13 občinah severne Primorske je 6849. Največ okužb so zabeležili v mestni občini Nova Gorica in sicer 36, v občini Ajdovščina pa 25. Ostali primeri po občinah: Tolmin (14), Idrija (10), Bovec in Vipava (5) Kanal in Šempeter - Vrtojba (4), Brda in Cerkno (3), Miren - Kostanjevica, Renče in Vogrsko (2) ter Kobarid ena okužba.

 | Avtor: Sledilnik Covid-19 Sledilnik Covid-19

Covid-19 Slovenija Takšni so zadnji podatki o okužbah

V bolnišnici dr.Franca Derganca v Šempetru je (po podatkih  Sledilnika COVID-19) 55 bolnikov s covid-19, od tega jih je sedem v intenzivni enoti, pet jih  potrebuje pomoč respiratorja. 

smučišče smučanje sneg zima Slovenija V devetih regijah je vse to spet mogoče

Če pogledamo še sliko Evrope Slovenija še naprej ostaja država z eno najslabših slik okuženosti oziroma po številu novih primerov v zadnjih 14 dneh. Slabše gre Portugalski, Španiji, Združenemu kraljestvu in Črni gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.