Svet
3149 ogledov

Velika zabava osebja v glavni covid-19 bolnišnici na Hrvaškem

zajem zaslona
Na Hrvaškem razburja posnetek zabave brez zaščitnih ukrepov v covidni bolnišnici.

Hrvaški mediji so objavili posnetek zabave medicinskih sester in pomožnega osebja v covidni bolnišnici Dubrava, ki so brez upoštevanja zaščitnih ukrepov praznovali dolgo v noč. V. d. direktorja bolnišnice je napovedal preiskavo, minister za zdravje ter zbornica medicinskih sester pa sta zabavo obsodila.

Potres Hrvaška Hrvaška Svet Petrinja: V silovitem potresu umrl otrok, škoda velikanska

Televizija RTL je ob posnetku, na katerem je videti osebje, kako na zabavi v začetku meseca glasno prepeva, pleše in uživa alkohol ob živi glasbi in harmoniki ter brez zaščitnih mask, v petek zvečer objavila tudi odprto pismo medicinske sestre, ki pričakuje sankcije za vse, ki so se udeležili zabave. Medicinska sestra v pismu meni, da sporna zabava meče slabo luč tudi na tiste zaposlene, ki delajo, kot je treba.

 

covid-19 koronavirus Covid-19 Zdravje Strokovnjaki o tem pojavu na Hrvaškem. Nas lahko skrbi?

Praznovali so upokojitev medicinske sestre

Po neuradnih informacijah, ki jih povzema hrvaški časnik Jutarnji list, je zabava potekala pred približno desetimi dnevi ob upokojitvi ene od medicinskih sester.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah ob 4872 testih potrdili 599 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je še 29 covidnih bolnikov, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Trenutno je v državi aktivno okuženih 3232 ljudi, od tega jih 1468 potrebuje bolnišnično zdravljenje, 142 tudi pomoč ventilatorja.

V. d. direktorja bolnišnice Ivica Lukšić je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dejal, da ni vedel za zabavo. Dodal je, da je treba najprej preveriti vse okoliščine, nato pa bodo ukrepali glede na ugotovitve.

Covid-19 Covid-19 Svet Hrvaški politični vrh v cepljenje pred kamerami

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je zabavo obsodil. "Takšno vedenje je v času epidemije in prizadevanj za zdravljenje najtežjih primerov covida-19 neprimerno. Bolnišnica ni kraj za takšne dogodke," je dodal v sporočilu za javnost. Zapisal je še, da od pristojnih pričakuje, da bodo ugotovili vsa dejstva in na podlagi tega sprejeli ustrezne ukrepe.

učilnica Pandemija Svet Hrvaški otroci na tak način začeli s poukom

Hrvaška zbornica medicinskih sester pa je poudarila, da je tovrstno vedenje "povsem neprimerno, nesprejemljivo in obsojanja vredno" ter meče slabo luč na tisoče drugih medicinskih sester, ki delajo profesionalno in odgovorno.

 
Komentarjev 2
  • moder 19:37 23.januar 2021.

    Če bi bila situacija z virusom taka kot jo želijo prikazati mediji, do tega zagotovo nebi prišlo,...