Okužbe v zdravstvenem domu. Poziv tistim, ki so bili na pregledu.

Foto: UKC LJ
Foto: UKC LJ
Nove okužbe v zdravstvenih in ustanovah oskrbe.
Oglej si celoten članek

"Obveščamo vas, da je bilo pri dveh zaposlenih v zdravstvenem domu Ivančna Gorica ugotovljen pozitiven izvid brisa na covid -19," so objavili na spletni strani te zdravstvene ustanove. 

Direktor Janez Zupančič izpostavlja, da so bili izvedeni vsi ukrepi, ki so bili posredovani s strani epidemiološke službe ter hkrati nagovarja tiste, ki so zdravstveni dom obiskali: "Opozarjamo bolnike, ki so bili v četrtek, 10. septembra, popoldne ali v petek, 11. septembra dopoldne v splošni ambulanti zdravstvenega doma, da se opazujejo. V kolikor pri sebi opazijo kakršnekoli znake respiratornega infekta, naj takoj obvestijo svojega izbranega zdravnika." 

Oteženo delo v UKC Maribor 

S težavami se soočajo tudi v UKC Maribor. Na Twitterju so objavili, da je naraščanje števila okuženih z virusom SARS-Cov-2 ohromilo delo na Kliniki za interno medicino v štajerski prestolnici. 

Naraščanje števila hospitaliziranih covid-19 bolnikov prav tako zavira delo na Kliniki za gineologijo in Kliniki za kirurgijo, so objavili. 

Osem oskrbovancev in dva zaposlena

V Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu je medtem po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih osem oskrbovancev in dva zaposlena. Štirje stanovalci so na zdravljenju na negovalnem oddelku v novomeški bolnišnici, njihov povratek v dom pa pričakujejo v prihodnjih dneh, je povedal direktor doma Tomaž Lenart.

V rdeči coni doma so nameščeni štirje okuženi stanovalci, vsi se počutijo dobro, je povedal Lenart. Po njegovih besedah je njihov dom specifičen, saj v njem prebivajo osebe s težavami v duševnem zdravju, zato jih je težko obdržati v sobah. Njihovi stanovalci prebivajo v več enotah, tudi zaposleni delajo v posamezni enoti in ne prihaja do njihovega mešanja.

Covid-19 Krek: "Lahko si samo zamislite, kako bo čez 14 dni"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:01 15. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 11:17 14. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.