Osveženi podatki: Za oranžno fazo še vedno premalo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ugoden trend se nadaljuje.
Oglej si celoten članek

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 1.565 PCR testov, pri čemer je bilo odkritih 234 dodatnih primerov okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih je 15-odstoten, navaja Covid-19 sledilnik.

Opravili so tudi 2.266 hitrih antigenskih testov, pri čemer so odkrili 70 dodatnih okužb. Delež pozitivnih je 3,1-odstoten. 

Skupno imamo torej v Sloveniji 304 nove okužbe. Za primerjavo; prejšnjo nedeljo je bilo odkritih 353 dodatnih primerov bolezni covid-19, skupno je bilo opravljenih 4684 testov. 

Pozitivni trend se nadaljuje. Aktivnih primerov v državi je sicer 15.764. V bolnišnicah se zaradi bolezni covid-19 trenutno zdravi 946 oseb, od tega jih je 160 na intenzivnem oddelku. Od včeraj smo zabeležili tudi 12 novih smrtnih primerov zaradi novega koronavirusa. 

Še vedno rdeči

Trenutno smo še vedno v rdeči fazi. Kot je znano, za prehode med različnimi fazami morata biti izpolnjena dva pogoja: tedensko povprečje potrjenih primerov mora biti manjše kot tisoč, ravno tako mora biti število hospitaliziranih manjše kot tisoč. 

Povprečje novih dnevnih okužb zadnjih sedmih dni je 1.011, navaja vlada.

Ob enakem trendu razvoja epidemije bi lahko v oranžno fazo prešli jutri, je že včeraj napovedal Institut Jožef Stefan. 

Resna opozorila Novega popolnega zapiranja nihče ne more izključiti Sporno? Trgovci na test v zasebni zavod člana vladne posvetovalne skupine

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:00 9. Februar 2021.

    moja napoved: pred zimskimi počitnicami šolarjev bomo v zeleni fazi, ne glede na dejanske okužbe

  • 21:32 8. Februar 2021.

    ne se testirat,kolektivno vam nič ne morejo,borite se za pravico in svobodo ,naslednji korak je cepljenje ,pa še testu ne …

  • 15:32 8. Februar 2021.

    No, ampak s hitrimi testi sem imela slabe izkušnje. Kako bo ko se bodo vsak teden testirali in testi ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.