Slovenija
3976 ogledov

Trgovci na test v zasebni zavod člana vladne posvetovalne skupine

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Trgovce naj bi na hitro testiranje napotili v zavod v lasti člana vladne posvetovalne skupine.

Po jutrišnjem prazniku se v sredo sprošča več ukrepov vlade, za številne dejavnosti pa je predpogoj predhodna uporaba hitrega testa. Vrstijo se opozorila glede vprašljive zmogljivosti in napovedujejo zapleti.

Ob tem je 24ur poročal, da naj bi danes popoldne v Tregovinsko zbornico Slovenije poklical direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek osebno in trgovcem sporočil, da naj bi organizacijo hitrega testiranja za zaposlene v trgovini pomagali izvesti v zasebnem zdravstvenem zavodu Zdravje. 

Ta je, so dodali na 24ur, v lasti ljubljanskega kirurga in člana vladne posvetovalne skupine Marka Bietnca, ki je s postavitvijo mobilnih enot za hitro testiranje z državo že sklenil donosen posel. 

Bitenc za 24ur ponudbe ni zanikal, dodal pa je, da so ga za pomoč prosili pri trgovinski zbornici. 

Covid-19 v Sloveniji Covid-19 Slovenija Napoved IJS, kdaj bomo prešli v oranžno fazo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Stanko Plohl 07:42 08.februar 2021.

    V primeru vztrajanja pri teh testiranjih, nas lahko rešijo samo zasebni izvajalci testiranj. Sicer bomo imeli stvari zaprte en delovni dan v tednu. Javni ZD ne bo trgovcev testiral v nedeljo, da bodo v ponedeljek lahko delali. Če bi imeli ...prikaži več zasebne šole, bi kljub testiranju lahko otroci hodili k pouku 5 dni v tednu.

  • Janez_53 23:20 07.februar 2021.

    Korupcija pa kar naprej!!!

  • Pepione 22:22 07.februar 2021.

    Zdej pa res ne vem več,kje je tem bedakom pamet?? logika???Pazi,jast sem frizerka,ostrižem nepremičninskega posrednika in potem želim pogledat določeno nepremičnino,ampak, glej zlomka,ne MOREM,zakaj??ker se morava oba testirat-hahahahahahhaahahah,to je višek viškov KRETENI1000%,se pravi agent se pride k meni lahko ostrišt ...prikaži več brez testa,jaz pa potem ne morem na ogled,ker nisem testirana,tudi on ni ker ne rabi za obisk frizerja negativnega testa,se pravi ogled odpade ,še enkrat BUTALE SE VAM SMEJEJO