Svet
13966 ogledov

Novega popolnega zapiranja nihče ne more izključiti

Koronavirus in šola Profimedia
Nov črni rekord ...

Avstrija je včeraj zabeležila nov črn mejnik od začetka pandemije, število umrlih je prešlo osem tisoč. Od začetka pojava novega koronavirusa je v Avstriji zaradi covida-19 umrlo 8.012 ljudi. V zadnjih 24-tih urah so zabeležili 1.317 na novo okuženih, največ na Dunaju, 372. 

Trenutno največje skrbi avstrijski politiki in pristojnim epidemiologom povzročata britanska in južnoafriška različica novega koronavirusa, slednja se je na Tirolskem že dodobra razmahnila, potrdili so 165 primerov. 

Sinoči naj bi padla odločitev, ali bodo vso pokrajino zaprli v karanteno, ali le z južnoafriškim sevom okužene predele. Načrt za Tirolsko naj bi danes predstavil zdravstveni minister Rudolf Anschober. 

Ta je pred zadnjim vikendom poudaril, da so Avstsrijci že siti zapiranja in da so se zapiranja iztrošila. Izpostavil je, da se z množičnim testiranjem skuša zagotoviti varnost državljanom in premostiti čas do poletja. Do tedaj naj bi bil, je še dodal minister, vsak Avstrijec, ki to želi, lahko bil cepljen. 

Do takrat, je še dodal avstrijski zdravstveni minister, se bo tudi pokazalo, ali se bo virus, tako kot v primeru sezonske gripe, menjal od časa do časa. Državljanom je še namignil, da bi lahko do velike noči še naprej popuščali ukrepe, pri tem pa dodal, da ni izključeno niti novo, že četrto popolno zapiranje Avstrije. 

Kot smo že poročali, Avstrija sicer z današnjim dnem ponovno zaostruje pogoje na mejnih prehodih. Da bi preprečili prehajanje meje turistov, bodo izvajali poostren nadzor tudi v avstrijskih smučarskih središčih.

mejni prehod Avstrija Pandemija Svet Avstrija zaostruje na mejah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 18:00 08.februar 2021.

    Na začetku smo tako jaz in moja družina bili za cepljenje, sedaj pa bolj kot gledamo bolj si tega ne želimo. Gre za nevaren geopolitični nateg in v namene koruptivnih košaric. Narod kot pravite zgoraj ne bo mignil z ritjo, ...prikaži več če hočete potovati pa vas ne smejo prisiliti v cepljenje! Če ne drugega stopite skupaj, ko se gre za to, da vam omejujejo svobodo gibanja, če se ne želite cepiti. Tukaj se povsem strinjamo z vami.

  • Avatar Leon
    Leon 09:51 08.februar 2021.

    https://www.norakrava.si/premier-razmisljamo-o-ponovni-uvedbi-terezijanske-solske-reforme/

  • Avatar Leon
    Leon 09:10 08.februar 2021.

    Zanimiv je ta "južnoafriški sev " na Tirolskem ? Prepotovati je moral dolgo pot, ali pa gre za maščevanje OZIJA ?