Oprostili še enega slovenskega tajkuna

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Sodišče je vse obtožene v zadevi Viator&Vektor oprostilo.
Oglej si celoten članek

Na sodišču se je končal postopek v zadevi Viator&Vektor, v kateri so obtoženim očitali zlorabo položaja in pomoč pri zlorabi položaja. Sodišče je danes vse obtožene oprostilo, med njimi nekdanjega prokurista družbe Viator&Vektor Logistika Petra Pavčka in njegovega očeta, nekdanjega predsednika uprave Skupine Viator & Vektor Zdenka Pavčka. 

Tožilstvo je Petru Pavčku očitalo, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja, ko je konec maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje. Pred stečajem je Viator & Vektor Logistika močno okrepila vozni park tovornjakov v Romuniji, tako da je v Viator & Vektor Ro preselila skoraj 50 tovornjakov. Njegovemu očetu Zdenku Pavčku očita pomoč pri zlorabi položaja.

iz že prodane hiše Po dražbi hiše hči Zdenka Pavčka odmontirala celo pipe

Poleg Zdenka Pavčka sta pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe položaja obtožena še nekdanji direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak in predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič. Tožilec je za Šafariča za očitano kaznivo dejanje predlagal leto in pol zaporne kazni, za Novaka pa pol leta. Med obtoženimi je tudi družba Izletnik, tožilec pa je predlagal, da se njeni pravni naslednici, družbi Nomago, naloži plačilo 100.000 evrov denarne kazni.

Obtoženi so sicer na predobravnavnem naroku in v glavni obravnavi večkrat zanikali, da bi storili očitana kazniva dejanja oz. komurkoli pridobili premoženjsko korist. Sojenje za očitana kazniva dejanja se je s predobravnavnim narokom v Ljubljani začelo decembra lani.

Slovenija Zdenko Pavček v osebni stečaj

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 20:38 21. November 2018.

    Mafija ščiti svoje.

  • 15:15 21. November 2018.

    Seveda so ga oprostili saj ga je drzava nastavila oz.elite in druzba lopove podpira.Ko sem grdo pogledu lopova prisesanega na …

  • 15:01 21. November 2018.

    Ja res je že skrajni čas za spremembe. In ti tajkuni so delali luparija na robu takratnega in zdajšnjega zakona …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.