Slovenija
2369 ogledov

Oprostili še enega slovenskega tajkuna

denar euro štetje Profimedias
Sodišče je vse obtožene v zadevi Viator&Vektor oprostilo.

Na sodišču se je končal postopek v zadevi Viator&Vektor, v kateri so obtoženim očitali zlorabo položaja in pomoč pri zlorabi položaja. Sodišče je danes vse obtožene oprostilo, med njimi nekdanjega prokurista družbe Viator&Vektor Logistika Petra Pavčka in njegovega očeta, nekdanjega predsednika uprave Skupine Viator & Vektor Zdenka Pavčka. 

Tožilstvo je Petru Pavčku očitalo, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja, ko je konec maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje. Pred stečajem je Viator & Vektor Logistika močno okrepila vozni park tovornjakov v Romuniji, tako da je v Viator & Vektor Ro preselila skoraj 50 tovornjakov. Njegovemu očetu Zdenku Pavčku očita pomoč pri zlorabi položaja.

V prestižnem službenem vozilu je Zdenko Pavček včeraj zgodaj zjutraj prišel dela iz že prodane hiše Slovenija Po dražbi hiše hči Zdenka Pavčka odmontirala celo pipe

Poleg Zdenka Pavčka sta pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe položaja obtožena še nekdanji direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak in predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič. Tožilec je za Šafariča za očitano kaznivo dejanje predlagal leto in pol zaporne kazni, za Novaka pa pol leta. Med obtoženimi je tudi družba Izletnik, tožilec pa je predlagal, da se njeni pravni naslednici, družbi Nomago, naloži plačilo 100.000 evrov denarne kazni.

Obtoženi so sicer na predobravnavnem naroku in v glavni obravnavi večkrat zanikali, da bi storili očitana kazniva dejanja oz. komurkoli pridobili premoženjsko korist. Sojenje za očitana kazniva dejanja se je s predobravnavnim narokom v Ljubljani začelo decembra lani.

V prestižnem službenem vozilu je Zdenko Pavček včeraj zgodaj zjutraj prišel dela Slovenija Zdenko Pavček v osebni stečaj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • kmetek 20:38 21.november 2018.

  Mafija ščiti svoje.

 • borut08 15:15 21.november 2018.

  Seveda so ga oprostili saj ga je drzava nastavila oz.elite in druzba lopove podpira.Ko sem grdo pogledu lopova prisesanega na drzavne jasli sicer sina bivsega vplivnega rdecega direktorja(Forum 21) me obiskala policija(Lasko)in prejel sem placilni nalog,ko pa sem sam zelel ...prikaži več podati ovadbo na PP.Celje jo pa niso hoteli sprejeti oz.so jo sele po pritozbi na MNZ.Kam se lahko sploh mali clovek obrne,ce policija oz.drzava sciti lopove in krati pravice malim ljudem.Komunizem po komunizmu in diktatura!

 • Avatar olor
  olor 15:01 21.november 2018.

  Ja res je že skrajni čas za spremembe. In ti tajkuni so delali luparija na robu takratnega in zdajšnjega zakona in posledica so oprostilne sodbe. Veseli bodimo, da ti kao tajkuni ne vlagajo tožbe proti državi in bi še na ...prikaži več ta račun legalno pridobili sredstva.

Sorodne novice