Slovenija
621 ogledov

Po dražbi hiše hči Zdenka Pavčka odmontirala celo pipe

V prestižnem službenem vozilu je Zdenko Pavček včeraj zgodaj zjutraj prišel dela Žurnal24 main
Finance pišejo o zapletu, ki ga je po dražbi hiše za seboj pustila hči Zdenka Pavčka.

Stečajni upravitelj družbe Petin, prek katere so menedžerji z Zdenkom Pavčkom na čelu skušali izpeljati prezvme družbe Viator & Vektor, je aprila lani na javni dražbi prodal vrsto hišo na ulici Bratov Bezlajev v Ljubljani z vso opremo. Na dražbi je bila izklicna cena zvišana na 335 tisoč evrov, hiša je bila prodana za 44 tisočakov višjo ceno od ocenjene tržne vrednosti.

Kupec je kupnino poravnal, sodišče mu je poslalo sklep, da se lahko vpise v zemljiško knjigo. Ko je vrstno hišo, za katero je plačal, prevzel, pa ga je čakalo neprijetno presenečenje, pišejo Finance. Zanj naj bi poskrbela hči Zdenka Pavčka, ki naj bi do prodaje bivala v vrstni hiši.

Upravitelj Zlatko Hohnjec je za Finance povedal, da stanje nepremičnine ne ustreza stanju pred prodajo. Najeli so izvedenca, ki je ugotovil, da so prejšnji najemniki odnesli ali pa zamenjali velik del opreme. Med drugim so zamenjali celo vodovodne pipe, vse vtičnice in stikala v hiši, kuhalno ploščo in pomivalno korito, s cenejšimi so zamenjali tudi stole v jedilnici.


Finance so za komentar prosile Zdenka Pavčka, katerega sin Peter je vodil družbo Petin, v omenjeni nepremičnini pa naj bi, kot že rečeno, do dražbe bivala njegova hči. Pavček je za Finance povedal, da o oškodovanju ne ve prav nič, novinarjem Financ tudi ni želel dati kontakt svoje hčerke.

Zaradi za zdaj še domnevnega oškodovanja je že vložena kazenska ovadba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • iravadi 08:27 03.februar 2017.

    V imenu ljudstva bi veliko prej visel, ne sedel...

  • hubertfast 07:46 03.februar 2017.

    Govno od familije

  • maresem 07:00 03.februar 2017.

    Govno od babe, tako kot je tastar.