Po neurju iz jezera rešili onemoglega plavalca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenijo so popoldne zajele nevihte, ki so s seboj nosile točo, ponekod lomila drevje.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 18.30 so reševalci PRS Bled po nevihti s čolnom in opremo za potapljanje pregledali Blejsko jezero po nevihti, ker sta v čolnarni manjkala čolna. Reševalci so iz jezera rešili onemoglega plavalca, mu nudili prvo pomoč in ga prepeljali v grajsko kopališče, navaja uprava za zaščito in reševanje. Pogrešana čolna so našli ob obali v bližini čolnarne.

Na delu so bili gasilci tudi drugje po državi. V Lescah so gasilci PGD Lesce odstranili drevo, ki je padlo na vrt sosednjega objekta. Gasilci PGD Majšperk so odstranili vejo, ki je visela nad telefonskimi kabli. V Trbojah je drevo padlo na cesto, odstranili so ga gasilci PGD Trboje.

Kot so za vremenski portal neurje.si poročali bralci, je toča padala tako v Idriji, Pivki in okolici Postojne. Bralec nam je poslal fotografije iz Belskega pri Postojni, s katerih je razvidno, da je šlo za točo v velikosti jajca.

Foto: Bralec toča Belsko pri Postojni

Agencija RS za okolje opozarja, da nevarnosti še ni konec. Oranžni alarm je namreč razglašen za celotno državo. "V drugi polovici noči lahko ob nevihtah predvsem v zahodni Sloveniji še nastanejo krajevna neurja," opozarjajo.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer se bodo znova pojavile krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 27 do 33 °C, na vzhodu do 35 °C. V četrtek, petek in soboto bo povečini sončno, v četrtek popoldne bodo posamezne nevihte.

"Vročina bo v soboto le prehodno nekoliko popustila, konec vročinskega vala pa pričakujemo v sredo. Takrat se bo tudi nekoliko povečala verjetnost za padavine, obilnejšega dežja pa zaenkrat ni videti," o pričakovanjih za naslednji teden povedo na agenciji za okolje.

Danes je padel absolutni junijski rekord. Na vremenski postaji Podnanos so izmerili 38 stopinj Celzija. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:44 29. Junij 2022.

    Sicer bi pa moralo deževati, lepo počasi, vsaj tri dni in noči non-stop, za tiste, ki ne morete brez "peke …

  • 07:42 29. Junij 2022.

    Tudi kje drugje, ki pa ni ravno Bled, smo v preteklosti "kasirali" še kaj hujšega, pa ni o tem nihče …

  • 21:48 28. Junij 2022.

    kakor jaz razumem to novico, sta se čolna iz čolnarne odločila, da gresta reševati onemoglega plavalca, naredila odličen taktični načrt …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.