Slovenija
55101 ogledov

Padala kot jajce debela toča

Novice: Padala kot jajce debela toča - Toča Belsko pri Postojni
1/5
Bralec
Nad Slovenijo se je razbesnel močan nevihtni sistem. Ponekod padala tudi toča.

Od jugozahoda se proti notranjosti države pomikajo nevihte. Kot je razvidno iz radarske slike padavin, je ponekod padala toča. Toča je padala v Pivki, Postojni, Idriji, so bralci poročali za vremenski portal neurje.si. Močna nevihta se je razvila v okolici Tolmina. Detektor za strele je tam v eni uri naštel več kot 17.000 strel. 

Prometnoinformacijski center opozarja, da je ponekod po državi promet zaradi močnih nalivov oviran. "Vozite s prilagojeno hitrostjo in varnostno razdaljo. V primeru toče se ne ustavljajte v predorih ali pod nadvozi," opozarjajo.

Gasilci PGD Pivka so pod Osojnico posredovali zaradi udara strele. Požar na skupni površini okoli 50 kvadratnih metrov so pogasili in požarišče dodatno zalili z vodo. Gasilci PGD Trboje so v Trbojah pri čolnarni odstranili drevo, ki je padlo čez cesto. 

Oranžno opozorilo za visoke temperature je Agencija RS za okolje sprožila že zjutraj, kasneje pa so dodali še opozorilo za neurja. "Danes popoldne in zvečer ter v drugi polovici noči lahko ob nevihtah predvsem v zahodni polovici Slovenije nastanejo krajevna neurja," so pojasnili.

Kako se premikajo nevihte, lahko v živo spremljate TUKAJ

radarska slika | Avtor: Arso Arso

Nemirno bo tudi ponoči

Kot nadaljujejo vremenoslovci portala Neurje.si, lahko v drugem delu noči na sredo ter v sredo zjutraj ponovno pričakujemo možnost nastanka krajevnih ploh in neviht predvsem na severozahodu in deloma severu države. "Smer pomikanja neviht bo takrat od juga proti severu, nevihte bodo spremljali predvsem močni in lahko tudi dolgotrajni lokalni nalivi. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, zaradi katere temperatura ob obali ponoči najverjetneje ne bo padla pod 25 °C," še dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • eminenca 17:10 28.junij 2022.

    res zanimivo, da se nekatere slikce že prej pojavijo, škoda da nisem napisal točnega časa ... ko ste to objavili je radar kazal še sliko padavin nad primosrsko ... ahhh

  • Avatar luckyss
    luckyss 16:33 28.junij 2022.

    Na tej, normalni strani Trojan smo tokrat izjemoma varni...