Slovenija
22632 ogledov

Po neurju iz jezera rešili onemoglega plavalca

Novice: Po neurju iz jezera rešili onemoglega plavalca - Slabo vreme Bled Profimedia
Slovenijo so popoldne zajele nevihte, ki so s seboj nosile točo, ponekod lomila drevje.

Nekaj pred 18.30 so reševalci PRS Bled po nevihti s čolnom in opremo za potapljanje pregledali Blejsko jezero po nevihti, ker sta v čolnarni manjkala čolna. Reševalci so iz jezera rešili onemoglega plavalca, mu nudili prvo pomoč in ga prepeljali v grajsko kopališče, navaja uprava za zaščito in reševanje. Pogrešana čolna so našli ob obali v bližini čolnarne.

Na delu so bili gasilci tudi drugje po državi. V Lescah so gasilci PGD Lesce odstranili drevo, ki je padlo na vrt sosednjega objekta. Gasilci PGD Majšperk so odstranili vejo, ki je visela nad telefonskimi kabli. V Trbojah je drevo padlo na cesto, odstranili so ga gasilci PGD Trboje.

Kot so za vremenski portal neurje.si poročali bralci, je toča padala tako v Idriji, Pivki in okolici Postojne. Bralec nam je poslal fotografije iz Belskega pri Postojni, s katerih je razvidno, da je šlo za točo v velikosti jajca.

toča Belsko pri Postojni | Avtor: Bralec Bralec

Agencija RS za okolje opozarja, da nevarnosti še ni konec. Oranžni alarm je namreč razglašen za celotno državo. "V drugi polovici noči lahko ob nevihtah predvsem v zahodni Sloveniji še nastanejo krajevna neurja," opozarjajo.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer se bodo znova pojavile krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 27 do 33 °C, na vzhodu do 35 °C. V četrtek, petek in soboto bo povečini sončno, v četrtek popoldne bodo posamezne nevihte.

"Vročina bo v soboto le prehodno nekoliko popustila, konec vročinskega vala pa pričakujemo v sredo. Takrat se bo tudi nekoliko povečala verjetnost za padavine, obilnejšega dežja pa zaenkrat ni videti," o pričakovanjih za naslednji teden povedo na agenciji za okolje.

Danes je padel absolutni junijski rekord. Na vremenski postaji Podnanos so izmerili 38 stopinj Celzija. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • radovednica 07:44 29.junij 2022.

    Sicer bi pa moralo deževati, lepo počasi, vsaj tri dni in noči non-stop, za tiste, ki ne morete brez "peke na žaru" ob "morčitu", pa pojdite v Afriko. Tukaj so temperature vsaj do 10 stopinj previsoke.

  • radovednica 07:42 29.junij 2022.

    Tudi kje drugje, ki pa ni ravno Bled, smo v preteklosti "kasirali" še kaj hujšega, pa ni o tem nihče napisal niti besede. In slika s točo, kjer so kar tri "zrnca" v roki. Je seveda katastrofa, vendar pri nas ...prikaži več je takšno dlan "prekrilo" eno samo zrno! Pa ne privoščimo nikomur, samo toliko o tem, kje in kaj je pomembno "za public in paniko", drugje pa ni pomembno.

  • Alex Kodek 21:48 28.junij 2022.

    kakor jaz razumem to novico, sta se čolna iz čolnarne odločila, da gresta reševati onemoglega plavalca, naredila odličen taktični načrt in se odpravila v akcijo ❤ sem vedel, da je neka vilinska mana v teh čolničih