Poklukar s posebnim pozivom izvajalcem testiranja

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Minister za zdravje Janez Poklukar je zaradi pojava nove različice omikron na izvajalce testiranja naslovil poseben poziv.
Oglej si celoten članek

Od pojava različice omikron v državah južne Afrike države po svetu sprejemajo različne ukrepe. Slovenija in ostale članice EU so omejile potovanja iz sedmih držav, in sicer Bocvane, Esvatinija, Lesota, Mozambika, Namibije, Južne Afrike in Zimbabveja. 

Zdravje Prihaja omikron: je tretji odmerek smiseln?

Minister za zdravje Janez Poklukar je na izvajalce testiranja danes naslovil poseben poziv. "Z namenom učinkovitega sekvenciranjem genoma virusa SARS-CoV-2 in posledično ustreznega nadzora okužb v Sloveniji pozivamo, da vse osebe, ki jim je bila odrejena karantena na domu zaradi prihoda iz navedenih držav ali območij testirate s PCR metodo. Prav tako vse njihove vzorce posebej označite, da bo razvidno, da gre za vzorce oseb, ki prihaja iz držav Južne Afrike, saj obstaja večje tveganje, da imajo le-te novo različico koronavirusa omrikron," je zapisal v posebnem obvestilo. 

Slovenija Evropa zaradi omikrona zaostruje ukrepe. Jih bo tudi Slovenija? To pravi Logarjeva!

Vlada je že pred dnevi sprejela odločitev, da morajo vse osebe, ki imajo prebivališče na območjih, kjer je bila ugotovljena prisotnost različice omikron, ki so se v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Slovenijo zadrževale na teh območjih ali ki prihajajo iz teh držav ali območij, v desetdnevno karanteno, ki je ni mogoče predčasno prekiniti. Vse osebe, ki prihajajo iz teh držav ali območij, se morajo testirati s PCR metodo, in sicer na dan prihoda v Slovenijo oziroma nulti dan ter v nadaljevanju 5. in 10. dan. 

Zdravje Ne izgubljajo časa, začeli s prilagajanjem cepiva

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:14 1. December 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.