Policija našla kršitelje, ki se na odlok požvižgajo

Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična.
Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična.
Policisti od uveljavitve odloka, ki v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa omejuje gibanje med rdečimi in oranžnimi regijami, izdaja opozorila.
Oglej si celoten članek

V petek in soboto so izdali 121 opozoril, v 99 primerih pa so odstopili predlog Zdravstvenem inšpektoratu RS, so pojasnili na Generalni policijski upravi. 

Prebivalcem iz rdečih regij je od petka prepovedan prehod v druge regije, pri tem pa velja nekaj izjem. Za uveljavljanje izjem so potrebna dokazila, tako kot je to veljalo spomladi za prehajanje mej občin.

Rdeče regije so tiste, v katerih število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100.000 prebivalcev. Na tem seznamu so najprej bile Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Posavska, Savinjska in Zasavska regija in Jugovzhodna Slovenija, v petek sta bili na seznam dodani še Pomurska in Podravska regija. Na oranžnem seznamu pa so Primorsko-notranjska, Goriška in Obalno-kraška regija.

Slovenija Še dodatni dve regiji rdeči, v teh občinah je najhuje

V tistih regijah, ki so uvrščene na rdeči seznam, velja splošna prepoved združevanja, prav tako je prepovedno gibanje med temi regijami. Policisti upoštevanje odloka nadzorujejo v okviru svojih rednih oblik dela na terenu, kot so opazovanje, patruljiranje, obravnavanje kršitev javnega reda in miru, izvajanje nalog v cestnem prometu, zagotavljanje varnosti na meje, preprečevanje kaznivih dejanj. Policija za to ni angažirala dodatnih sil.

Glob za kršitve odlokov sicer ne izrečejo policisti, ampak o prekršku obvestijo zdravstveni inšpektorat, saj so odloki izdani na podlagi zakona o nalezljivih boleznih.

Slovenija Ogromno novih okužb, a morda se le svita na koncu predora

Slovenija Dramatično sporočilo šefa kliničnega centra

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:59 18. Oktober 2020.

    Evo ih v Štepanjskem naselju na šolskem igrišču pred OŠ...,polno črnuhov s tistimi velikimi bučami.Od tamalih do njih staršev,20 do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.