Slovenija
6800 ogledov

Dramatično sporočilo šefa kliničnega centra

Porod v času koronavirusa UKC Ljubljana
Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar je sodelavkam in sodelavcem ter vsem prebivalcem Slovenije poslal sporočilo, ob katerem nas je zmrazilo.

V njem opozarja, da bomo šli v naslednjih tednih skozi nekaj, na kar na ni mogel nihče pripraviti in skozi obdobje, polno nemogočih preprek. Statistiika v primeru epidemije je namreč navadno nezmotljiva. 

Njegovo sporočilo objavljamo v celoti: 

 

Drage sodelavke in sodelavci, spoštovane prebivalke in prebivalci Slovenije,

v naslednjih tednih bomo šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti. Čez dva do tri tedne bomo živeli obdobje, ki bo polno nemogočih preprek. Čeprav si želim, da se motim, je statistika v primeru epidemije žal navadno nezmotljiva.

Virus vidim kot parazit človeštva, ki se ne ozira na razlike med nami. Širi se ne glede na meje držav ali občin. Ne zanim ga, ali smo v jeseni življenja, podjetniške zvezde na vrhuncu moči ali mladi v največjem razcvetu. Ne zanima ga številka, ki smo jo ali nismo obkrožili zadnjo volilno nedeljo. Ne zanima ga, ali vanj verjamemo ali ne. Solidarno napada vse, najstarejši bodo le prvi med žrtvami. Še danes samoumevni posegi bodo lahko postali stežka dosegljivi, saj bo vse osebje osredotočeno na reševanje življenj v epidemiji.

Človeštvo je premagalo največje izzive preteklosti - črne koze, špansko gripo in nacizem. Enotno smo nastopili prvi dan naše državnosti, kar nas je ne glede na razlike pognalo naprej. Kot ljudje smo zmagali, ker smo znali zaščiti najšibkejšega človeka. Boj bomo tudi tokrat končali kot zmagovalci, ker bomo odgovorili solidarno.

Nekega dne bomo lahko ponovno množično spodbujali naše orle v Planici, dočakali novo leto v gneči mestnih ulic ter skupinsko vrtičkali za domom. Smučanje, izleti na morje ali obiski koncerta in gledališča bodo ponovno samoumevni. Maske bodo spet postale le šega pustnih karnevalov.

Do tam nas ne bodo pripeljala velika dejanja velikih posameznikov, temveč ravno nasprotno - mala odrekanja vsakega od nas. Solidarni v borbi, odločnosti in upanju bomo uspeli. Tudi v teh težkih pogojih se rojeva novo življenje - prvi nasmeh, ki ga novorojenček vidi skozi skfander, ni nič manj iskren.

Zahvaljujem se vam za vso pomoč, spodbudo in podporo, ki smo jo in jo bomo deležni. Zdravstveni delavci lahko pomagamo samo toliko, kot nam pomaga skupnost, ki stoji za nami.

Pazite nase, svoje bližnje in svojo okolico.

S spoštovanjem,

Janez Poklukar

Generalni direktor UKC Ljubljana

 

Drage sodelavke in sodelavci, spoštovane prebivalke in prebivalci Slovenije, v naslednjih tednih bomo šli skozi naši...

Objavil/a UKC Ljubljana dne Sobota, 17. oktober 2020
 
Komentarjev 20
  • Marcelko 09:39 19.oktober 2020.

    Lažnjivci, preveranti, mafijci, nateguni... vtaknite si ta covid v šupak. Bo prišel dan D, ko se boste poskrili, kot zajci, da vas ne bo doletela kazen od ljudstva.

  • lulibuc 09:27 19.oktober 2020.

    Da vas ni sram, smrduhi zarotniški. Vsi vi, ki terorizirate narod, boste nataknjeni na kole, gamat bankirska, skupaj z Billom in ostalo golaznijo.

  • maresem 09:18 19.oktober 2020.

    A ste lahko še bolj pritlehni, mafija globalistična?