Slovenija
11262 ogledov

Policija našla kršitelje, ki se na odlok požvižgajo

predaja vozil policistom Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Policisti od uveljavitve odloka, ki v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa omejuje gibanje med rdečimi in oranžnimi regijami, izdaja opozorila.

V petek in soboto so izdali 121 opozoril, v 99 primerih pa so odstopili predlog Zdravstvenem inšpektoratu RS, so pojasnili na Generalni policijski upravi. 

Prebivalcem iz rdečih regij je od petka prepovedan prehod v druge regije, pri tem pa velja nekaj izjem. Za uveljavljanje izjem so potrebna dokazila, tako kot je to veljalo spomladi za prehajanje mej občin.

Rdeče regije so tiste, v katerih število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100.000 prebivalcev. Na tem seznamu so najprej bile Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Posavska, Savinjska in Zasavska regija in Jugovzhodna Slovenija, v petek sta bili na seznam dodani še Pomurska in Podravska regija. Na oranžnem seznamu pa so Primorsko-notranjska, Goriška in Obalno-kraška regija.

Zemljevid občin Slovenija Še dodatni dve regiji rdeči, v teh občinah je najhuje

V tistih regijah, ki so uvrščene na rdeči seznam, velja splošna prepoved združevanja, prav tako je prepovedno gibanje med temi regijami. Policisti upoštevanje odloka nadzorujejo v okviru svojih rednih oblik dela na terenu, kot so opazovanje, patruljiranje, obravnavanje kršitev javnega reda in miru, izvajanje nalog v cestnem prometu, zagotavljanje varnosti na meje, preprečevanje kaznivih dejanj. Policija za to ni angažirala dodatnih sil.

Glob za kršitve odlokov sicer ne izrečejo policisti, ampak o prekršku obvestijo zdravstveni inšpektorat, saj so odloki izdani na podlagi zakona o nalezljivih boleznih.

Covid-19, UKC Ljubljana Slovenija Ogromno novih okužb, a morda se le svita na koncu predora Porod v času koronavirusa Slovenija Dramatično sporočilo šefa kliničnega centra

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 10
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:59 18.oktober 2020.

    Evo ih v Štepanjskem naselju na šolskem igrišču pred OŠ...,polno črnuhov s tistimi velikimi bučami.Od tamalih do njih staršev,20 do 30 komadov... .Cele dneve prićali priće v skupini, igraju fudbal,pijejo kavo na sedežni garnituri iz palet(jim je MOL zrihtal,da jim ...prikaži več je Želva sestavila),nobeden nima maske.Niti eden ne!!! Ko gre folk mimo po pločniku v maskah,se še režijo(češ,poglej budalo).Policije nikjer v bližini.

Sorodne novice