Policija toži informacijsko pooblaščenko

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Dokumenti so bili že razkriti, klljučni deli so ostali cenzurirani.
Oglej si celoten članek

Policija je vložila tožbo zoper odločitev informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik, da mora policija razkriti dokumente o ravnanju z migranti na meji. Dokumenti so bili na pobudo Amnesty International Slovenija in Dnevnika v enem delu že razkriti, ključni deli pa so ostali cenzurirani, piše Dnevnik.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je policiji odredila, da mora razkriti dokumente, na podlagi katerih v obmejnih postopkih obravnava migrante in prosilce za azil. Po njenem mnenju in na pobudo nevladne organizacije Amnesty International Slovenija bi morala biti javnost seznanjena z vsebino, da bi se prepričala, ali so postopki zakoniti, poroča časnik.

Migracije Ilegalnih prehodov v Slovenijo za 400 odstotkov več

Foto: EPA begunci

Policisti bodo odločbo izpodbijali na upravnem sodišču.

V javnosti se je sicer lani pojavil sum, da policija migrantom preprečuje, da bi zaprosili za azil, in da jih namesto tega nezakonito izganja na Hrvaško, še piše Dnevnik.

Migracije Marakeška deklaracija podpisana: Edini protestnik Hrvat

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:31 14. Januar 2019.

    Vse,ki pridejo v državo brez dokumentov TAKOJ vrniti nazaj!! To niso migranti ampak kriminalci,ki na tak način izbrišejo kriminalno preteklost!! …

  • 14:08 14. Januar 2019.

    Tu mora biti neka druga fora, da jim ni treba zaprositi za azil v prvi državi ki meji na njegovo …

  • 12:35 14. Januar 2019.

    Ekonomski migranti ne morejo zaprositi za azil, sploh pa morajo za azil zaprositi v prvi varni državi kamor pridejo. To …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.