Slovenija
3641 ogledov

Policija toži informacijsko pooblaščenko

Mojca Prelesnik Žurnal24 main
Dokumenti so bili že razkriti, klljučni deli so ostali cenzurirani.

Policija je vložila tožbo zoper odločitev informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik, da mora policija razkriti dokumente o ravnanju z migranti na meji. Dokumenti so bili na pobudo Amnesty International Slovenija in Dnevnika v enem delu že razkriti, ključni deli pa so ostali cenzurirani, piše Dnevnik.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je policiji odredila, da mora razkriti dokumente, na podlagi katerih v obmejnih postopkih obravnava migrante in prosilce za azil. Po njenem mnenju in na pobudo nevladne organizacije Amnesty International Slovenija bi morala biti javnost seznanjena z vsebino, da bi se prepričala, ali so postopki zakoniti, poroča časnik.

bel kombi migranti Migracije Slovenija Ilegalnih prehodov v Slovenijo za 400 odstotkov več

begunci | Avtor: EPA EPA

Policisti bodo odločbo izpodbijali na upravnem sodišču.

V javnosti se je sicer lani pojavil sum, da policija migrantom preprečuje, da bi zaprosili za azil, in da jih namesto tega nezakonito izganja na Hrvaško, še piše Dnevnik.

Mjanmar, begunci Migracije Svet Marakeška deklaracija podpisana: Edini protestnik Hrvat

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:31 14.januar 2019.

    Vse,ki pridejo v državo brez dokumentov TAKOJ vrniti nazaj!! To niso migranti ampak kriminalci,ki na tak način izbrišejo kriminalno preteklost!! Mnogo ljudi migrira tudi iz Slovenije vendar gredo za delom in to z DOKUMENTI!!

  • Avatar olor
    olor 14:08 14.januar 2019.

    Tu mora biti neka druga fora, da jim ni treba zaprositi za azil v prvi državi ki meji na njegovo državo. Če prav razumem so to delovni migranti in če so ti, ne morejo zaprositi za kao politični azil. Sicer ...prikaži več pa sam vrag ve, zakaj se gre tu.

  • loco 12:35 14.januar 2019.

    Ekonomski migranti ne morejo zaprositi za azil, sploh pa morajo za azil zaprositi v prvi varni državi kamor pridejo. To so večinoma Grčija, Italija in Španija. Beguncev zaradi vojn skoraj ni več.