Policisti podali kazensko ovadbo zaradi požara v Unionu

Foto: Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana.
Foto: Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana.
Eno osebo so zaradi povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili.
Oglej si celoten članek

Na PU Ljubljana so za Dnevnik potrdili, da so podali kazensko ovadbo zoper znanega storilca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Preiskava je tako zaključena. Neuradno naj bi preiskava potrdila, da se je požar razplamtel zaradi odstranjevanja osjega gnezda z ognjem. Osumljen naj bi bil eden izmed vzdrževalcev hotela, še navaja časnik.

V hotelu Union so povedali, da naj bi škoda znašla okoli 300.000 evrov. Obnovitvena dela bodo začeli septembra, so še potrdili za Dnevnik v Unionu.

Slovenija Iz gorečega Uniona evakuirali okoli 100 ljudi

Foto: Bralec požar hotel Union

Spomnimo, v Unionu je zagorelo 3. julija letos nekaj pred deveto uro. Požar je izbruhnil na strehi na severnem delu objekta. Ogenj je zajel ostrešje hotela in se nato razširil. Gorela je kritina, pod katero sta bila les in izolacija.

Zaradi požara so morali evakuirati okoli 100 ljudi. Najprej so evakuirali goste iz 7 in 6. nadstropja, nato pa še preostanek k sreči pa ni bil nihče poškodovan.

Na terenu je bilo okoli 75 gasilcev s 14 vozili, ki so imeli težko delo. Delali so iz notranje in zunanje strani stavbe. Skupine, ki so delale na strehi, so morale uporabljati, saj gre za zelo strmo streho, ki je zelo gladka.

Slovenija Gori znani hotel v središču Ljubljane

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:35 25. Avgust 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site ==> Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.