Slovenija > Črna kronika
3297 ogledov

Iz gorečega Uniona evakuirali okoli 100 ljudi

požar v Hotelu Union Ljubljana
1/14
Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana.
Zjutraj je zagorel ljubljanski hotel Union.

Gasilska brigada Ljubljana je bila o požaru obveščena ob 8.40. Gre za zelo zahteven požar, saj je stavba visoka, dostop do žarišča požara pa je zelo zahteven, je poudaril vodja intervencije.  Na terenu je okoli 75 gasilcev s 14 vozili. Gasilski brigadi Ljubljana so na pomoč prišli tudi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev. 

požar v Hotelu Union Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana. Anže Petkovšek

Zagorelo je ostrešje hotela pri mansardnem stanovanju na severni strani objekta, od kjer se je nato razširil. Gori kritina, pod katero sta les in izolacija. Požar imajo gasilci pod nadzorom, a jim še ni uspelo priti do njegovega žarišča. Kot je povedal vodja intervencije, pričakujejo, da bo to trajalo še vsaj dve uri.  

Gasilci delajo iz notranje in zunanje strani stavbe. Skupine, ki delajo na strehi, uporabljajo vrvno tehniko, saj gre za zelo strmo streho, ki je za nameček še zelo gladka. 

požar v Hotelu Union Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana. Anže Petkovšek

Hotel je trenutno prazen. Najprej so evakuirali 7. in 6. nadstropje hotela, nato pa še preostanek.

Maja Kosem iz Grand Hotela Union je povedala, da so bili gasilci in policisti na kraju v nekaj minutah. V roku nekaj minut je bila skladno z evakuacijskim načrtom izvedena tudi evakuacij gostov. Kosem se je ob tej priložnosti zahvalila gasilcem in policistom za pomoč. 

Kam bodo nastanili goste hotela, še ni znano. Aktivnosti glede tega še potekajo, je povedala. Točnega števila evakuiranih ni razkrila. S PU Ljubljana so sporočili, da so po prvih podatkih iz hotela evakuirali okoli 100 oseb. Nihče od njih ni bil poškodovan. Prav tako ni nevarnosti za druge objekte. 

požar v Hotelu Union Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana. Anže Petkovšek

Zaradi intervencije gasilcev je zaprta Miklošičeva ulica med Dalmatinovo in Nazorjevo ulico. 

Po prvih podatkih policije je zagorelo v strojnici objekta. 

požar hotel Union Slovenija Gori znani hotel v središču Ljubljane

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.