Slovenija > Črna kronika
14472 ogledov

Gori znani hotel v središču Ljubljane

požar hotel Union
1/4
Bralec
Kriminalisti začeli z ogledom.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so kriminalisti pričeli z ogledom kraja požara, ki je zjutraj malo pred deveto uro zajel hotel Union na Miklošičevi v samem središču Ljubljane. "Po prvih podatkih je zagorelo v strojnici objekta, del objekta pa bo izpraznjen," je hitro za tem sporočila Nataša Pučko, ki je dodala, da je zaradi intervencije gasilcev Miklošičeva zaprta med Dalmatinovo in Nazorjevo ulico.

Požar je izbruhnil na strehi Grand hotela Union Business, ki se nahaja na skrajno severnem delu objekta, ki stoji na robu peš cone središča Ljubljane, med Miklošičevo, Nazorjevo in Ajdovščino. Z njim povezan Grand hotel Union je še vedno delujoč.

Presenečenje med zajtrkom

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je šlo za obsežnejši požar, zaradi katerega so morali evakuirati okoli 100 ljudi. Po poročanju medijev, je večino gostov hotela s štirimi zvezdicami požarni alarm presenetil pri zajtrku. "Po prvih podatkih je bilo
evakuiranih okrog 100 oseb, nihče od njih pa ni bil poškodovan. Prav tako nevarnosti za druge objekte trenutno ni,"
je nekaj malo po 14. uri medije in s tem tudi okoliške prebivalce pomirila Nataša Pučko s PU Ljubljana.

požar v Hotelu Union Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kaj se je dogajalo?

Gasilska brigada Ljubljana je bila o požaru obveščena ob 8.40. Gre za zelo zahteven požar, saj je stavba visoka, dostop do žarišča požara pa je zelo zahteven, je poudaril vodja intervencije. Na terenu je okoli 75 gasilcev s 14 vozili. Gasilski brigadi Ljubljana so na pomoč prišli tudi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev.

Maja Kosem iz Grand Hotela Union je povedala, da so bili gasilci in policisti na kraju v nekaj minutah. V roku nekaj minut je bila skladno z evakuacijskim načrtom izvedena tudi evakuacij gostov. Kosem se je ob tej priložnosti zahvalila gasilcem in policistom za pomoč.

požar v Hotelu Union Ljubljana Slovenija Iz gorečega Uniona evakuirali okoli 100 ljudi
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.