Slovenija
2267 ogledov

Policisti podali kazensko ovadbo zaradi požara v Unionu

požar v Hotelu Union Ljubljana Anže Petkovšek Požar v hotelu Union Ljubljana.
Eno osebo so zaradi povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili.

Na PU Ljubljana so za Dnevnik potrdili, da so podali kazensko ovadbo zoper znanega storilca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Preiskava je tako zaključena. Neuradno naj bi preiskava potrdila, da se je požar razplamtel zaradi odstranjevanja osjega gnezda z ognjem. Osumljen naj bi bil eden izmed vzdrževalcev hotela, še navaja časnik.

V hotelu Union so povedali, da naj bi škoda znašla okoli 300.000 evrov. Obnovitvena dela bodo začeli septembra, so še potrdili za Dnevnik v Unionu.

požar v Hotelu Union Ljubljana Slovenija Iz gorečega Uniona evakuirali okoli 100 ljudi

požar hotel Union | Avtor: Bralec Bralec

Spomnimo, v Unionu je zagorelo 3. julija letos nekaj pred deveto uro. Požar je izbruhnil na strehi na severnem delu objekta. Ogenj je zajel ostrešje hotela in se nato razširil. Gorela je kritina, pod katero sta bila les in izolacija.

Zaradi požara so morali evakuirati okoli 100 ljudi. Najprej so evakuirali goste iz 7 in 6. nadstropja, nato pa še preostanek k sreči pa ni bil nihče poškodovan.

Na terenu je bilo okoli 75 gasilcev s 14 vozili, ki so imeli težko delo. Delali so iz notranje in zunanje strani stavbe. Skupine, ki so delale na strehi, so morale uporabljati, saj gre za zelo strmo streho, ki je zelo gladka.

požar hotel Union Slovenija Gori znani hotel v središču Ljubljane

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Arlisotta
    Arlisotta 01:35 25.avgust 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site ==> Sexydrom.com